Seerhenvendelser: Vi fik også vores kræftdiagnose over telefonen

I går fortalte vi om flere unge, der fik deres kræftdiagnose over telefonen. Vi har fået en række henvendelser fra seere, der også fik den frygtelige besked om at de har kræft over telefonen.

02:48

1 af 2

For fire år siden sad Jane Jørgensen ved sin computer på arbejdspladsen - som hun plejer. Men pludselig modtog hun et opkald med en ubehagelig besked.

- Jeg fik at vide, at jeg havde en kræftknude. Det var en af de sjældne typer, som personen der ringede ikke havde forstand på, fortæller Jane Jørgensen til TV 2 Lorry.

Jane Jørgensens kollega Susan Berg husker også tydeligt den dag, da diagnosen kom over telefonen.

- Lige så snart hun lægger røret, så bryder hun sammen og siger, at hun har kræft, siger Susan Berg

Oplevelsen har sat dybe spor.

- Bagefter - så brød verden jo sammen? Midt imens jeg sidder på kontoret siger, Jane Jørgensen.

En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, viser at hver femte ung kræftramt får deres diagnose over telefonen. Camilla Møller er endnu en seer, der har skrevet til TV 2 Lorry og fortalt, at hun fik også fik den ubehagelige besked fra en læge på gynækologisk afdeling på Rigshospitalet.

- Jeg hørte, han sagde, at jeg skulle opereres, og jeg hørte, at han sagde, at jeg skulle blive rask. I mens løb der en million tanker igennem mit hoved. Hvad sker der med min søn? Siger Camilla Møller til TV 2 Lorry.

Klinikchef på Gynækologisk fra afdeling på Rigshospitalet, Lene Lundvall fortæller, at det bestemt ikke er en del af de faste procedurer at give kræftdiagnoser over telefonen. Tværtimod. Men de mange henvendelser, TV2 Lorry har fået, gør indtryk på klinikchefen.

- Jeg er ret chokeret over det, for det er som sagt ikke noget, som findes i mit verdensbillede af, hvordan det skal være, siger Lene Lundvall

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik