Se resultatet for dit område: Sådan fordelte stemmerne sig ved EP-valget

SF blev største parti i København, mens Venstre fik godt valg i Nordsjælland. I tre af fire storkredse i Lorrys område var stemmeprocenten højere end landsgennemsnittet.

Der var vælgerlussing til Dansk Folkeparti, mens SF, Radikale og Venstre kunne juble over et godt resultat ved Europa-Parlamentsvalget søndag.

Af de 14 sæder i Europa-Parlamentet, der søndag skulle fordeles, løb partier i den røde blok med otte pladser, mens blå bloks partier kan sende seks parlamentarikere til Bruxelles de kommende fire år.

Se landsresultaterne fra EP-valget på TV 2s hjemmeside her.

Længere nede i artiklen kan du se resultaterne fra din valgkreds.

Venstre scorede højest med fire mandater foran Socialdemokraternes tre mandater. Både SF og Radikale Venstre kunne glæde sig over to mandater til deres kandidater, mens Enhedslisten og Konservative hver sender en enkelt kandidat til parlamentet. Mest skuffet må nok være Dansk Folkeparti, der går fra at have fire mandater til nu blot et enkelt.

Dykker man ned i de forskellige landsdele, er der dog stor forskel på, hvordan stemmerne har fordelt sig.

Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik, efter alle stemmer er talt op.

København: Både SF og Radikale større end S

I Københavns Storkreds løb især SF med stemmerne. Således tager partiet 22,7 procent af stemmerne i kredsen, hvilket er flest af alle partier.

Næststørste parti blev Radikale Venstre, der med 16,4 procent af stemmerne er 1,4 procentpoint større end Socialdemokraterne, der ellers var næststørst ved valget i 2014.

Mens Venstre også opnår en lille fremgang i kredsen, var der decideret vælgerflugt fra de EU-skeptiske partier Dansk Folkeparti og Folkebevægelsen mod EU.

Fra 16,3 procent af stemmerne i 2014 faldt tilslutningen til Dansk Folkeparti i Københavns Storkreds til 5,3 procent ved søndagens valg, mens Folkebevægelsen mod EU blev endnu mindre med kun 3,6 procent af stemmerne mod 12,8 procent i 2014. En del af svaret på den svage tilslutning til Rina Ronja Karis parti skal måske findes i stemmeandelen til førstegangsopstillende Enhedslisten, der ved søndagens EP-valg fik 10,8 procent af stemmer i Københavns Storkreds.

68,83 procent af de stemmeberettigede i Københavns Storkreds satte kryds søndag – en stigning på over 10 procentpoint i forhold til valget i 2014.

Valgresultatet for Københavns Storkreds:

Her ses resultaterne i Københavns Storkreds
Her ses resultaterne i Københavns Storkreds
Foto: Mia Cassens - TV 2 Lorry

Københavns Omegn: Socialdemokraterne scorer højest – DF smuldrer

Fra en status som absolut største parti ved valget i 2014 bliver Dansk Folkeparti mere end halveret i Københavns Omegns Storkreds, mens de to andre store partier, Socialdemokratiet og Venstre, opnår fremgang.

Socialdemokraterne er med lidt mere end hver femte stemme størst i kredsen, hvor Venstre med en fremgang fra 12,3 procent i 2014 til 17,5 procent af stemmerne søndag er næststørst.

Ved valget i 2014 fik Dansk Folkeparti hele 27 procent af stemmerne i Københavns Omegns Storkreds – denne gang opnåede partiet kun 10,2 procent.

Også i denne valgkreds fik SF og Radikale Venstre fremgang med stemmeandele på henholdsvis 14,1 og 12,8 procent.

For De Konservative var der stort set status quo med 8,7 procent af stemmerne.

Også i Københavns Omegns Storkreds var valgdeltagelsen forbedret. 66,61 procent af de stemmeberettigede stemmede.

Valgresultatet for Københavns Omegns Storkreds:

Her ses resultaterne i Københavns Omegns Storkreds
Her ses resultaterne i Københavns Omegns Storkreds
Foto: Mia Cassens - TV 2 Lorry

Nordsjælland: Medvind til Venstre

Med en valgdeltagelse på 71,31 procent er Nordsjællands Storkreds det område i Danmark, hvor den største del af befolkningen dukkede op i stemmelokalerne søndag.

Her valgte 23,7 procent af vælgerne at støtte Venstre, der dermed fik et rigtig godt valg i kredsen som det største parti foran Socialdemokraterne, der fik en tilslutning på 17,9 procent.

For begge partier er andelen en fremgang i forhold til seneste EP-valg.

Fremgang var der også her til Radikale Venstre og SF, mens De Konservative med 10 procent af stemmerne klarede sig bedre i Nordsjælland end noget andet sted i landet.

På samme vis som i resten af landet valgte vælgerne i Nordsjælland ligeledes at vige uden om Dansk Folkeparti på stemmesedlen, der søndag fik 10 procent af stemmerne mod 25 procent tilbage i 2014.

Valgresultatet for Nordsjællands Storkreds:

Her ses resultaterne i Nordsjællands Storkreds
Her ses resultaterne i Nordsjællands Storkreds
Foto: Mia Cassens - TV 2 Lorry

Sjælland: Tæt mellem S og V

Kun 4.000 stemmer adskilte Socialdemokraterne og Venstre i Sjællands Storkreds søndag i stemmeboksen.

Mette Frederiksens parti kunne dog glæde sig over at være en smule større end Lars Løkke Rasmussens Venstre med 23,8 procent af stemmerne mod 23,1 procent til Venstre.

Andelene er for begge partiers vedkomne en væsentlig fremgang i forhold til EP-valget i 2014. Det kunne tyde på, at stemmerne er kapret fra Dansk Folkeparti, der søndag fik 13,9 procent af stemmerne, hvilket er væsentligt færre end i 2014, hvor 31,9 procent støttede Kristian Thulesen Dahls parti.

Blandt storkredsene i TV 2 Lorrys område er Sjællands Storkreds den mest EU-skeptiske ud fra valgresultaterne. De EU-kritiske partier Folkebevægelsen mod EU, Dansk Folkeparti og Enhedslisten scorer til sammen 23,5 procent af stemmerne. Det er mere end i nogen anden storkreds i TV 2 Lorrys område.

Med en valgdeltagelse på 63,69 procent er Sjællands Storkreds samtidig den kreds i TV 2 Lorrys område med den lavest deltagelse ved søndagens valg.

Valgresultatet for Sjællands Storkreds:

 
 
Foto: Mia Cassens - TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik