Det uofficielle DM i gløgg blev søndag afholdt i Torvehallerne i København.
Et felt på 11 gløgg-bryggere eller gløggologer, som de bliver kaldt til arrangementet, stillede op i konkurrencen.
To af deltagerne var amatører, mens resten af feltet var professionelle gastronomer.
Men selvom man er amatør, kan man godt være med i konkurrencer, der hvor det rigtig er sjovt.
Det beviste Marie-Luise Lubich fra Valby, der er ivrig amatør-gløggolog.
Priserne ved gløgg-mesterskabet
Ved det uofficielle danmarksmesterskab lykkedes det hende at hive en flot tredjeplads hjem med hendes hvide gløgg - selvom hun altså var én af blot to amatør-bryggere blandte de 11 deltagere.
Marie-Luise Lubich havde både døtre og mand - og selvfølgelig den vigtige gløgg - med sig, til Torvehallerne søndag middag.
Og, nå ja, små 20 års erfaring og kærlighed til de varme dråber med den ekstra lunende alkoholprocent.
Men hvad er det egentlig, der skal til, hvis man vil lave den gode gløgg?
Fagjuryen:
Ifølge Marie-Luise er én af de vigtigste faktorer tid. Så selvom der næppe er julestemning i køkkenet i sommermånederne, så kan det være en god idé at starte gløggen allerede her.
Opskriften, som altså nu er kåret som kongerigets trejdebedste gløgg, kan du se herunder:
Marie-Luises hvide gløgg: