Se om din kommune vinder eller taber på regeringens nye plan

Regeringens udspil til en udligningsreform betyder, at 22 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde taber penge.

07:42

Der skal sendes 1,4 milliarder kroner yderligere ud af hovedstadsområdet, forelår regeringen i et nyt udspil til en udligningsreform. Video: TV 2 Lorry

Hovedstadsområdet må til lommerne og sende mange flere penge vestover til resten af Sjælland, Fyn og store dele af Jylland. 

Læs også Regeringens nye plan: Hovedstadskommuner skal betale mere til Jylland

Det er konsekvensen af regeringens nye udspil “Råd til velfærd i alle kommuner - mere retfærdig udligning,” som torsdag blev præsenteret af social- og indenrigsminister, Astrid Krag (S), og fungerende finansminister, Morten Bødskov (S), på et pressemøde i Finansministeriet. 

22 kommuner taber

I TV 2 Lorrys sendeområde er det helt konkret 22 kommuner, der taber penge på reformen. Det viser et kort, som regeringen har udgivet i forbindelse med reformen. 

Stevns Kommune står dermed til at modtage mindre, end de gør på nuværende tidspunkt. Og Gentofte Kommune, der allerede betaler meget i udligning, skal nu betale endnu mere.

Omvendt vinder Fredensborg Kommune. De skal nu betale mindre til andre kommuner i udligning.

I kortet herunder kan du se, om reformudspillet vil give din kommune flere eller færre penge:

Reformvirkningerne er opgjort i procent af kommunens beskatningsgrundlag. Mørkeblå kommuner modtager mest, mens røde kommuner er dem, som bidrager mest. Kilde: Social- og Indenrigsministeriet.

Det er altså de mørkerøde kommuner som Lejre, Frederikssund og København, der taber forholdsvist flest penge på reformen. Omvendt vinder de mørkeblå kommuner som Herlev, Brøndby og Ishøj mest på reformen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik