Se listen: Storcentre melder klar til længe ventet genåbning

Fra på mandag vil danskerne igen kunne handle i storcentrenes butikker, der har været ramt af nedlukning i længere tid.

En lang række stor- og bycentre åbner igen på mandag efter to måneders nedlukning på grund af covid-19-epidemien.

Der er dog ikke tale om, at alt åbner op med ét, for der vil stadig være begrænsninger, der præger indkøbscentrene.

Alle butikker vil være åbne, men for eksempel må alle restauranter først åbne den 18. maj, og endnu længere tid vil der gå, før biografer og andre forlystelses-oplevelser - som legelande - åbner. Biograferne er med i genåbningens fase 3 og vil derfor åbne den 8. juni.

Danske Shoppingscentre ejer 10 af stor- og bycentrene i hovedstadsområdet, og her oplyser afdelingsdirektør Finn Sture Madsen, at man er meget påpasselige og holder øje med fælles siddearealer, da der stadig er forsamlingsforbud på mere end 10 personer.

Desuden vil legeområder indtil videre blive spærret af i forhold til de gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, oplyser Finn Sture Madsen.

"Vi har glædet os"

Hos storcentret Field's i Ørestaden er det med stor forventning, at dørene igen åbnes for kunderne.

- I kan tro, at vi har glædet os til dette øjeblik, det bliver godt at opleve kunder og medarbejdere i Field's igen. Vi har forberedt os intenst på genåbningen, og det er essentielt for os at følge myndighedernes retningslinjer. Vores smitteforanstaltninger er på det højeste, siger Thomas Thomsen, der er Center Manager i Field's.

Han fortæller, at førsteprioritet har været at lave en plan for genåbningen, der sikrer sundheden og sikkerheden hos gæsterne og medarbejderne i butikkerne. Den plan er nu sat i gang.

Hos shoppingscenteret Waves i Hundige har man ogsgå gjort klar til den store genåbning, og centerchef Pia Murmann Løhndorf centerchef fortæller, at politiet har været forbi under nedlukningen for at tjekke, at alt er, som det skal være.

-Vi har fået opsat afstandsmærker på gulvet i hele centret, så folk ikke er i tvivl om, at de skal holde afstand. Vi har et kundetællersystem, som hjælper os med, hvor mange kunder der er i centret, så vi ikke overstiger det antal, vi må ifølge vores kvadratmeter. Der er selvfølgelig også opsat sprit ved alle indgange.  Vi sørger for at holde vores kunder informeret omkring de forbehold, der skal tages, når man shopper, siger Pia Murmann Løhndorf.

Følgende stor- og bycentre åbner mandag den 11. maj. Herunder kan du se hvad tid.

Stor- og bycentre i hovedstadsområdet

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere