Se listen: Så meget koster et hus i dit område

Frederiksberg og Gentofte har de højeste gennemsnitspriser per kvadratmeter for et hus, mens køber får mest hus for pengene i Stevns og Halsnæs.

En kvadratmeter hus på Frederiksberg koster fem gange så meget som en kvadratmeter hus i Stevns.

Det viser en ny oversigt over den gennemsnitslige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse foretaget af boligsiden Boliga.

Længere nede i artiklen kan du finde en oversigt over huspriserne i din kommune.

Enklaven Frederiksberg er den eneste kommune i landet, hvor kvadratmeterprisen er højere end 50.000. Gentofte er med 46.734 landets næstdyreste, mens Lyngby-Taarbæk og København følger derefter.

Husene på Stevns koster derimod blot lidt over 10.000 kroner per kvadratmeter og er dermed det sted i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor man får mest hus for pengene. Halsnæs er næstbilligst, mens priserne i Lejre og Gribskov også ligger under 15.000 kroner.

Der er dog langt ned til landets billigste kommune at købe hus i. På Lolland er gennemsnitsprisen blot 3.441 kroner for en kvadratmeter. 

Af listen fremgår det, at de 22 dyreste kommuner ligger i TV 2 Lorrys sendeområde. 

Prisfesten ser ud til at stoppe

Er man selv på vej ind på boligmarkedet er det ifølge Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, vigtigt, at man først og fremmest gør sig klart, hvad man har brug for - også på den lange bane.

- Huskøb er noget, man skal gøre, når man har et behov. Og så skal boligen kunne opfylde det behov ikke bare i dag, men også gerne om eksempelvis 5 år - hvis der evt. kommer et barn mere, eller andet som ændrer familiens pladsbehov, siger Mira Lie Nielsen til Boliga. 

- Er man pt. på udkig efter bolig i et af de områder, hvor priserne er drønet op de seneste år, skal man være opmærksom på, at priserne ikke fremadrettet ventes at fortsætte op i samme tempo - og at perioder med fald kan og vil forekomme, siger Mira Lie Nielsen.

På listen herunder kan du scrolle ned, finde din kommune og se den gennemsnitslige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere