Se listen: Enorme prisforskelle på standardhuset

Boligsiden har regnet ud, hvad standardprisen for et hus i landets kommuner er - og hvor priserne er steget mest.

En standardvilla. Det er ifølge Boligsiden.dk et hus på mellem 130 og 150 kvadratmeter, bygget i perioden fra 1960 til 1990. Men derefter ophører begrebet standard meget hurtigt - for afhængig af hvor i landet huset ligger, så er der enorme forskelle på, hvad det koster, hvis man vil købe det og flytte ind i det.

Boligsiden a/s har undersøgt priserne på standardhusene i landets kommuner, og ikke helt overraskende, så viser undersøgelsen, at de dyreste huse ligger i hovedstadskommunerne.

På landsplan koster gennemsnitshuset 1.737.473 kroner - men det tal dækker over store udsving. Hvis man tager huset og planter det på en grund i Gentofte Kommune, så vil det typisk koste knap 6 millioner kroner - men tager man det samme hus og tryller det til Lemvig - vil der stå 600.000 kroner på Til Salg-skiltet.

I TV 2 Lorrys sendeområde er det Halsnæs, der kan byde på det billigste gennemsnitshus - her koster det nemlig 1.396.435 kroner.

 -Indimellem er det værd at overveje, om det giver mening at udvide det område, man ønsker at bosætte sig i. Der kan i hvert fald være mange penge at spare ved at flytte over en kommunegrænse eller flytte lidt længere væk fra landets største byer, og her kan priserne for en standardvilla være et godt pejlemærke for områdets generelle prisniveau, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Det koster standardvillaen i din kommune

Hvis man så ser på, hvor meget husene er steget i perioden 2015-2016,  er der en hovedstadskommune, der rager højt i vejret.

Det er Herlev , som er den kommune i landet, der har haft de næsthøjeste stigninger. Men mange andre kommuner i hovedstadsområdet har også haft markante pristigninger.

Her er priserne steget mest

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere