SE KORTET: Så mange indbrud blev der begået i din politikreds

Indbrudstallene i Danmark har på landsplan været støt faldende siden 2009, viser nye beregninger. I Nordsjælland halter de dog efter med et fald på blot ni procent.

Se kortet med indbrudstal i politikredsene nederst i artiklen

Fra 2009 til 2017 faldt antallet af indbrud i Danmark med hele 40 procent. I en række politikredse er antallet af indbrud dog faldet markant mere. 

På den københavnske vestegn er det lykkes for politikredsen at halvere antallet af indbrud i privat beboelse gennem de seneste otte år.

Det samme billede tegner sig hos Midt- og Vestsjællands Politi, som har nedbragt indbrud i politikredsen med 53 procent i samme årrække.

Nordsjælland halter efter

I det nordsjællandske er situationen dog en helt anden. Her kæmper politiet fortsat med talrige indbrud og indbrudstallet er kun faldet med ni procent gennem de seneste otte år. Ifølge politiet skyldes det dog ikke, at der ikke er fokus på området.

- Vi laver en hel masse forebyggende arbejde. Ved borgermøder, grundejerforeningsmøder hvor det primære det er at gå ud at fortælle om, hvordan man skal sikre sin bolig, siger politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Helge Tang Holbek, til TV 2 Lorry.

Samtidig pointerer han, at politikredsen har nedsat gruppen "Særlig indsatsgruppe Nordsjælland", der også går under navnet "SIN". 

Senest lykkedes det for gruppen at anholde en indbrudstyv, som de mener kan have forbindelse til op med 30 indbrud i området.

Se hvor mange indbrud der er blevet begået i din politikreds gennem de seneste otte år her

Kilde: Beregninger foretaget af Det Kriminalpræventive Råd på baggrund af tal fra Danmarks Statistik​

HER ER POLITIETS 12 RÅD TIL AT UNDGÅ INDBRUD:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere