SE KORTET: Her kører bilisterne mest hensynsløst

En ny undersøgelse har med data fra Rigspolitiet kortlagt, hvor hensynsløst bilister i hele Danmark kører. Nederst i artiklen kan du se, hvordan bilisterne i dit område kører.

Du kender sikkert typen.

Den aggressive bilist, der blinker og dytter bag dig, selvom du har ret til at ligge i overhalingssporet på motorvejen med den rette hastighed.

Eller den lidt for kvikke type, der hellere vil over for gult eller "lyserødt" end vente for rødt lys, før køreturen fortsættes.

Det kan også være bilisten, der overhaler indenom, ikke overholder sin vigepligt eller kører med for høj hastighed.

I en ny undersøgelse, som Mikonomi.dk står bag, kortlægges data fra Rigspolitiet om hensynsløse bilister fordelt på de enkelte politikredse.

Undersøgelsen er baseret på følgende parametre:

De mange data er herefter blevet opgjort i et pointsystem, hvor færrest point giver dårligste placering.

Her viser undersøgelsen, at bilister i Københavns Vestegns Politikreds er de mest hensynsløse i trafikken.

- Bilister i Københavns Vestegns Politikreds oftere kører over for rødt eller frem mod gult lys. Faktisk gør Vestegnens bilister det dobbelt så mange gange sammenlignet med landsgennemsnittet, skriver Mikonomi.dk.

Kort nyt

I den anden ende af skalaen ligger Midt- og Vestsjællands Politikreds. Her er bilisterne bedst til at vise hensyn til andre, hvilket resulterer i førstepladsen på listen.

- Bilister i Midt- og Vestsjællands Politikreds er undersøgelsens mest betænksomme bilister, fordi de i høj grad er gode til at holde sig til fartgrænserne og overholde deres vigepligt.

Se, hvordan det ser ud i din politikreds på kortet herunder: