Saudiarabisk ambassade får trusler

Den saudiarabiske ambassade i Gentofte nord for København har modtaget trusler. Ambassaden har været i stormvejr, siden det kom frem, at den var i gang med at opføre tilbygninger på en grund, hvor der ikke må bygges mere.

Udenrigsministeriet ser alvorligt på sagen og har underrettet PET.

Det er den saudiarabiske ambassadør, der har vist udenrigsministeriet et trusselsbrev i dag, fortæller protokolchef i udenrigsministeriet, Jette Nordam:

- Brevet indeholder nogle trusler, som ambassaden finder utilstedelige, og jeg har anbefalet, at de bliver videregivet til Politiet, siger hun til Radioavisen.

Ambassaden føler sig i øjeblikket udsat for en hetz, fordi medierne de seneste uger har fortalt om ulovlige tilbygninger på ambassaden, og at saudierne i øjeblikket driver ambassade fra en bygning, der slet ikke er godkendt til erhverv.

Om truslerne har noget med de sager at gøre, vil udenrigsministeriet ikke ud med.

Udenrigsministeriet har underrettet PET om sagen og ser sagen som alvorlig. Det er nemlig højst usædvanligt, at ambassader i Danmark bliver truet, siger protokolchef Jette Nordam:

- Trusler mod ambassader er absolut ikke normalt. I de toogethalvt år, jeg har siddet på min pind, har jeg ikke fået forevist nogen trusler som sådan, siger protokolchef Jette Nordam.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere