Sass talte med Køge-rocker allerede i 2009

Henrik Sass Larsen var første gang i kontakt med Bandidos-rockeren Suzuki-Torben i 2009.

Allerede i 2009 var socialdemokraten Henrik Sass Larsen i kontakt med Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen. Det fortæller Sass Larsen nu selv til politiken.dk.
Rockeren ringede til Sass om en samkvemssag, og i det følgende halvandet år var Sass Larsen 3-4 gange i telefonisk eller sms-kontakt med ham, oplyser Sass Larsen til netavisen.
- Det er tilbage i 2009, han ringer. Han forklarer om sin sag, og hvor jeg lytter til, hvad det er han siger. Jeg kontakter bagefter Tommy Kamp, for det er ham, der har med sagen at gøre.
- Jeg siger til Tommy, at det må du tage dig af. Det kan jeg jo ikke rigtigt hjælpe med, forklarer Henrik Sass Larsen over for politiken.dk.
Sass Larsen var udset til posten som finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering, men trak sig. Han har forklaret, at PET ikke kunne give ham et blankt sikkerhedstjek på grund af et møde mellem ham, Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen og Sass' ven og partifælle Tommy Kamp 20. maj sidste år.
I TV2 Nyhederne fredag slog Henrik Sass Larsen fast, at han havde fremlagt al information om kontakten med Bandidos-rockeren.
Men han fandt altså ikke anledning til at oplyse om den telefoniske kontakt i 2009. Og tidligere lørdag kunne B.T. berette, at Sass Larsen også har undladt at offentliggøre mindst én sms fra Bandidos-rockeren i sit notat om sagen.
Professor i strafferet Eva Smith fra Københavns Universitet undrer sig over, at Sass ikke har offentliggjort den nye sms i sin rapport.
- Jeg synes, at det er meget mærkeligt, at han har holdt denne sms fra Torben Ohlsen Jensen ude af sin rapport.
- Især fordi den jo kun omhandler mandens samkvemssag og ikke er belastende. Sass kunne have undgået, at disse sms'er mellem ham og Torben Ohlsen Jensen kommer drypvis frem i medierne i stedet for at offentliggøre alle sms'er i sin rapport, siger Eva Smith til B.T.
Torben Ohlsen Jensen har selv udleveret sms'en til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere