SAS-topchef lægger pres på danske stewardesser

Topchefen i det trængte luftfartsselskab fastslår, at en aftale med de danske kabineansatte er altafgørende.

SAS' topchef, Rickard Gustafson, fastslår, at det er bidende nødvendigt at nå frem til en løsning med det danske kabinepersonale i fagforeningen CAU, hvis den bebudede spareplan skal lykkes.

- Vi mangler kun én forening (CAU, red.) nu. Og den skal vi have med. Det er en forudsætning for, at planen kan gennemføres, siger han.

- Vi skal nå i mål.

Gustafsons udmelding kommer kort tid efter, at SAS-ledelsen nåede til enighed med de norske kabineansatte i medarbejderforeningen NKF, og han lægger dermed et voldsomt pres på de danske kabineansatte.

Selskabsledelsen mangler dermed kun at forhandle en aftale på plads med det danske kabinepersonale i CAU, der repræsenterer omkring 1500 ansatte.

Rickard Gustafson vil ikke kommentere, hvorfor de pågående forhandlinger i SAS-huset i Københavns Lufthavn trækker i langdrag:

- Jeg vil ikke gå i detaljer. Vi arbejder på at komme i mål så hurtigt som muligt, siger han.

Tidligt mandag morgen lykkedes det SAS-spidsen at blive enige med både de danske, norske og svenske piloter om en løsning.

Piloterne har lavet en aftale med SAS, der betyder, at de blandt andet går ned i løn og op i arbejdstid.

Tidligere natten til mandag nåede den anden af de to norske medarbejderforeninger for kabineansatte, SNK, også em aftale med ledelsen i det skandinaviske luftfartsselskab.

Det svenske kabinepersonale sagde ligeledes ja til spareplanen natten til mandag.

Den omfattende spareplan er en forudsætning for, at SAS kan få den livsnødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne i Danmark, Sverige og Norge.

Hele spareøvelsen lyder på 5,2 milliarder kroner, hvoraf 2,6 milliarder kroner skal findes ved besparelser. Resten skal komme fra blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og det norske flyselskab Widerøe.

I dag er der 15.000 ansatte i det statsejede luftfartsselskab, men spareplanen lægger op til, at antallet af medarbejdere skal ned på 9000. Heraf bliver blandt andet 800 administrative stillinger nedlagt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere