SAS sælger seks fly for knap en halv milliard

SAS' planer om at sælge ud af aktiver for at få penge i kassen skrider frem. Seks fly er solgt.

Foto: Lorry

En slags udvidet garageudsalg indbringer SAS næsten en halv milliard kroner. Det skandinaviske luftfartsselskab har solgt seks Boeing 737-600-fly for 428 millioner kroner, skriver SAS i en meddelelse.

Aftalen er indgået med Deucalion Capital X og det irske leasingselskab ELFC, Engine Lease Finance Corporation, og SAS har forpligtet sig til efterfølgende at lease flyene i en periode på mellem fire og fem et halvt år.

- Denne aftale er endnu et vigtigt skridt for SAS i arbejdet med at forbedre SAS' finansielle position, siger SAS' finansdirektør Göran Jansson i meddelelsen.

- I februar havde vi succes med at gennemføre en aftale om salg og leaseback af reservemotorer, og nu kan vi igen øge selskabets likviditet via frasalg af aktiver, siger han.

I februar indbragte 19 reservemotorer SAS 690 millioner kroner, og motivationen for SAS har hele tiden været at skaffe likvide midler som en del af genopretningsplanen 4XNG, 4 Excellence Next Generation.

Ud over salget af flyene har SAS tidligere onsdag meddelt, at det har sikret sig 261 millioner kroner i finansiering ved salg af obligationer.

SAS-aktien handles onsdag morgen i kurs 11 på børsen i København - uændret i forhold til tirsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik