SAS-boss vil fortsætte med udskældte leder-bonusser

Selvom det er sparetider, så vil flere udvalgte ledere i SAS få bonus, lyder det fra topchef i SAS.

Indtil nu har topledelsen i SAS været tavs om den bonusordning, der forgylder udvalgte ledere i SAS, mens resten af de ansatte må gå ned i løn.

Men på baggrund af de stærke reaktioner fra de ansatte svarer topchef i SAS, Rickard Gustafson, nu på kritikken på SAS' intranet, skriver SVD Næringsliv.

Og budskabet lyder blandt andet, at SAS vil fortsætte med at give bonus til visse nøglemedarbejdere i den kommende tid.

- I forbindelse med den omfattende centralisering af de administrative funktioner kan der være behov for at sikre, at vi kan fastholde nøglemedarbejdere, som er nødvendige, for at processen kan gennemføres på en ansvarlig måde, skriver topchefen ifølge svd.se.

- Derfor vil det også ske fremover, at enkelte medarbejdere får en ekstraordinær engangsbetaling for at gennemføre nogle konkrete opgaver, før de er nødt til at forlade selskabet.

Rickard Gustafson forstår godt de stærke reaktioner fra medarbejderne, men understreger, at det var "tvingende nødvendigt" at udbetale ekstra penge til de særligt udvalgte.

Topchefen skriver, at disse medarbejdere i mere end seks måneder arbejdede både aftener og i weekenden med at udvikle en ny forretningsmodel, samtidig med at de skulle passe deres almindelige arbejde.

Rickard Gustafson bliver spurgt, om han ikke kan se, at det forekommer "absurd og enormt provokerende" at give nogen bonus, mens alle andre går ned i løn.

- Jeg forstår, at dette giver anledning til reaktioner. Det, vi gik igennem i november, og de enorme udfordringer, vi står i, sætter stadig sindene i kog. Det er radikale ændringer, der påvirker alle, skriver han.

- Det var afgørende for os, at vi kunne fastholde disse nøglepersoner gennem den yderst komplicerede proces, vi har været igennem.

- Vi var simpelthen ikke i stand til at løse opgaven, hvis de ikke havde været her. Og jeg tror faktisk, at det er i alles interesse, at vi kunne drage fordel af den højeste kompetence, skriver Rickard Gustafson til medarbejderne.

Tidligere på måneden kom det frem, at en udvalgt gruppe ledere i SAS fik en bonus for at blive i selskabet gennem spareplanen. Det har vakt harme blandt de ansatte - blandt andet kaldte formanden for det danske kabinepersonale bonusordningen for uanstændig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere