Sangfest tømmer kassen

Tomme lommer: Med sin ekstrabevilling til Wonderful Copenhagen på 46 millioner kroner har Region Hovedstaden nu bundet alle sine midler til regional udvikling for resten af året. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er ingen penge tilbage i kassen til nye projekter inden for regional udvikling i Region Hovedstaden resten af året.

Egentlig var der per 1. august 70 millioner kroner tilbage til nye initiativer til for eksempel erhvervsfremme, turisme, flere busser eller til oprensning af flere forurenede grunde.

Men med regionsrådets beslutning for nylig om at bruge 46 millioner kroner til at dække Wonderful Copenhagens underskud i Eurovision Song Contest og med tre projekter til sammenlagt 24 millioner kroner, som i går blev anbefalet af politikerne i to af regionens underudvalg, så er kassen tom.

- Der vil ikke være penge til nye projekter inden for regional udvikling de sidste fire måneder af året, erkender Lars Gårdhøj, formand for regionens erhvervs- og vækstudvalg.

Regionerne har tre områder under sig, hvis økonomi skal holdes strengt adskilt. Det er sundhed med hospitalerne, regional udvikling, som også dækker trafik og miljø, samt socialområdet med specialundervisning.

Budgettet for regional udvikling i Region Hovedstaden er cirka 900 millioner kroner ud af et budget på 32 milliarder kroner. Støtten til Eurovision Song Contest fra Region Hovedstaden hører netop til i søjlen for regional udvikling.

Lars Gårdhøj kalder det møgærgerligt, at hele budgettet til regional udvikling nu er bundet resten af året.

- Eneste held i uheld er, at de 70 millioner er uforbrugte midler, som er kommet tilbage i regionens kasse, blandt andet fordi regionens tilskud til Movia er blevet mindre på grund af passagerfremgang. Der går altså ikke penge fra eksisterende projekter, siger han.

Regionsrådet besluttede på sit møde tidligere på måneden, at de 46 millioner kroner, som gives i ekstraordinært tilskud i forbindelse med Eurovision Song Contest, skal trækkes i tilskuddet til Wonderful Copenhagen over en årrække. Men i første omgang tages penge i kassen, som altså nu vil være tom resten af året.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere