Salg af Auderød-lejren på plads

Der er fundet en køber til Auderød-lejeren og det glæder borgmester i Halsnæs, Steen Hasselriis, Venstre.

Købsaftalen om Auderødlejren mellem den århusianske ejendomsudvikler Bjørn Ibsen og det statslige ejendomsselskab Freja er nu underskrevet, og dermed kan planerne om ny anvendelse af den tidligere militærlejr og senere asylcenter føres videre.

- Auderødlejren er solgt til Bjørn Ibsen som en betinget handel, der forudsætter at forskellige forhold skal opfyldes før handelen er endelig, siger administrerende direktør i Freja Ejendomme Karen Mosbech til Frederiksborg Amts Avis.

Betingelserne handler udover de finansielle forhold bl.a. om at Halsnæs Kommune skal vedtage en lokalplan, der gør det muligt at anvende lejren til det som køberen Bjørn Ibsen har skitseret, bl.a. til skoleformål. Tanken er at der skal indrettes en efterskole i en del af lejren.

Desuden er der planer om en højskole, et kvindekrisecenter og et vandrehjem, men den ny ejer er åben for andre initiativer også:

- Det kan være firma-events og konferencer ligesom iværksættervirksomheder kan være med til at skabe liv, siger Bjørn Ibsen.

Købsprisen for lejren er 15 mio. kr.

Borgmester i Halsnæs Kommune Steen Hasselriis (V) er rigtig glad for at der er fundet en køber til Auderødlejren.

- Det er et projekt, der passer til vores ambition om vækst og anvendelsen passer til den plan, der ligger for området. Samtidig kan vi glæde os over at få en række nye arbejdspladser til kommunen, siger Steen Hasselriis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere