Saftevand i å udløser bøde og erstatning

Saftproducenten Agrana Juice i Vedskølle syd for Køge er blevet dømt til at betale Køge Sportsfiskerforening 15.500 kroner i erstatning samt en bøde på 10.000 kroner for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven, skriver DAGBLADET Køge.

Årsagen er, at Agrana Juice tilbage i juli 2008 ved et uheld lod store mængder solbærsaft slippe ud i Vedskølle Å, hvilket førte til massiv fiskedød i åen. Omkring 1400 ørreder vendte bugen i vejret. Hos sportsfiskerne i Køge er der tilfredshed med, at sagen nu er afsluttet og den udsatte fiskeyngel erstattet.
- Det er en tre-kvart sejr for os det her. Det er positivt, at vi fik erstatning, og det er vigtigt, at selve sagen er kommet frem. Men vi havde i første omgang stillet krav om erstatning på 35.000 kroner, fordi tab af medlemmer og tab af manglende solgte dagkort også koster os dyrt, fortæller Henrik Jacobsen, der er medlem af
vandplejeudvalget i Køge Sportsfiskerforening.
I samråd med Danmarks Sportsfiskerforbund besluttede de lokale sportsfiskere dog at sænke erstatningskravet, fordi både tabte medlemmer og tabt fortjeneste på fiskekort er svært at bevise. Direktør i Agrana Juice, Mogens Christensen, er konstaterer, at sagen nu er afsluttet, og han slår samtidig fast, at der aldrig har været tvivl om, at det var Agrana Juice, som forårsagede den massive fiskedød i åen.
- Der er jo ingen tvivl om, at det var os, der ved et uheld kom til at hælde saft i åen, og nu har vi betalt bøden og vi har betalt for de døde fisk, siger direktøren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere