Sæson for delikat edderkop: "Det giver et plop"

Naturvejleder Jes Aagaard giver her et detaljeret indblik i, hvordan det smager og føles at spise en edderkop.

00:47

Naturstyrelsens naturvejleder Jes Aagaard viser her, hvordan man spiser en hjulspindler. Video: Naturstyrelsen

Foto: Naturstyrelsen

Foto: Naturstyrelsen

Foto: Naturstyrelsen

1 af 4

Naturstyrelsens naturvejleder Jes Aagaard, som har sin vante gang på Naturpark Amager, elsker naturligt nok naturen i alle dens afskygninger, naturligvis.

Så meget, at han ikke er bange for at smage, hvad den har at byde på.

  Foto: Naturstyrelsen

Og selv om det med statsgaranti vil vække væmmelse hos de fleste, så har Jes Aagaard valgt at kaste sig over en noget anderledes smagsprøve.

I en video viser han nemlig - uden at tøve - hvordan man lige siger haps og spiser en stor, fed edderkop.

Læs også Nu pibler det frem: Derfor er der mange snoge lige nu

Spindleren, der ender i naturvejlederens mund, er en bolværksedderkop, som er i familie med hjulspinderne, som blandt andet tæller den kendte korsedderkop, som han også har prøvet at spise. Og detaljerne sparer han ikke på.

- Hjulspinderne er nogle af de største og flotteste edderkopper, vi har i Danmark, og de kommer især frem i løbet af efteråret. Og så smager de godt. Den har en kraftig umami-smag, som jeg bedst kan sammenligne med sushi-rejer. Jeg spiser de store rognmodne hunner, og karakteren er lidt som en spændt vindrue, og så har den en lidt torskerognsagtig konsistens. Det giver et plop, når man bider i den, siger Jes Aagaard til TV 2 Lorry.

  Foto: Naturstyrelsen

Frygter at skræmme folk

Fra videoen blev optaget, gik der nogle dage, før den blev offentliggjort. Og det var der en helt særlig grund til, fortæller naturvejlederen.

- Jeg ved godt, at jeg træder ind på et område, der vækker opsigt og medfører alle slags kommentarer, lige fra dem, der bliver nysgerrige, til dem der bliver sure, og dem der brækker sig. Derfor var jeg lidt i tvivl, fordi man godt kunne frygte, at man kom til at skræmme nogen.

Jeg vil gerne vise, at man også kan spise dem, ligesom man spiser levende østers og alt muligt andet

Jes Aagaard, naturvejleder hos Naturstyrelsen

- Men i sidste ende er jeg her for at oplyse om naturen, og her kommer jeg med en ny vinkel på edderkoppen, som de færreste nok ikke vidste. Edderkopper er vanvittigt interessante, og jeg vil gerne vise, at man også kan spise dem, ligesom man spiser levende østers og alt muligt andet, siger Jes Aagaard.

Lad den ikke vandre i munden

Hvis du nu er blevet inspireret til at gå på hjulspindler-jagt, så har Jes Aagaard ét godt råd, før du begynder at mæske dig i de ottebenede dyr.

Læs også Giftig fisk huserer ved strande langs nordkysten, siger fiskeeksperter

- Du må ikke tøve, når du først har fået den i munden. Den skal spises med det samme og skal ikke have lov til at vandre rundt, for den har jo giftkroge, som godt nok er meget svage, men hvis man nu er meget tyndhudet derinde, kan den måske godt bide igennem.

- Jeg har aldrig selv prøvet at blive bidt, men jeg har hørt, at det skulle være som et hvepsestik, og det lyder da forholdsvist ubehageligt, siger Jes Aagard.

Velbekomme.



Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik