Særudstilling: Muhammedtegningerne har ændret satiren

Storm P. Museet på Frederiksberg sætter i en særudstilling fokus på, hvordan Muhammedkrisen ændrede satiren.

Forfatter Klaus Rothstein og Museumsinspektør på Storm P. Museet Pernille Schelthauer Jacobsen kom forbi Kont@kt

I forbindelse med udstillingen LØGN & LATIN afholder Storm P. Museet tre satiresaloner. En salon er et rum til inspiration og samtale mellem inviterede debattører og publikum.

Her er krisens efterspil til debat. Blandt andre vil Anders Jerichow, der har været aktiv i debatten omkring Muhammedtegningerne og skrevet flere bøger og artikler om sagen, deltage.

Også Klaus Rothstein, der er medforfatter til bogen 'Bomben i turbanen' fra 2006, og som har bidraget til den globale debat omkring satire og censur, vil komme med synspunkter og perspektiver. Selv om det er flere år siden, de berømte tegninger fyldte mediebilledet, mener han stadig, at debatten er relevant.

"Muhammedkrisen var skelsættende, men den er ikke slut. Selv om der ikke er åben konflikt, er der stadig mennesker over hele verden, der sætter liv og sikkerhed på spil for at give et satirisk apropos til den verden, som de lever i", siger Klaus Rothstein

Se hele interviewet med Klaus Rothstein og museumsinspektør på Storm P. Museet Pernille Schelthauer Jacobsen i Kont@ktHER.

Du kan også følge Kont@kt på facebook:

www.facebook.com/lorrykontakt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?