Særlig ø i Øresund overgår alle forventninger

Med 3.500 flere besøgende end forventet har Ungdomsøen i Øresund nu rundet 10.000 gæster.

Det er populært at sove i shelters, udvikle idéer, debatere demokrati og udforske gangene under et gammelt fort. Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man ser på Ungdomsøens besøgstal.

Siden Ungdomsøen, der ligger på det gamle Middelgrundsfort i Øresund, åbnede for fire måneder siden, er det strømmet ind med energiske unge mennesker.

Øen har været så populær, at person nummer 10.000 allerede har sat sin fod på øen. Det er 3.500 flere end forventet.   

- Det er vi selvfølgelig sindssygt glade for. Vi ved jo godt, det er fedt ude på øen, men at vi allerede har fået det formidlet til så mange unge, det er vi meget glade for, siger Dea Forchhammer, der er direktør for øen.

Øen har plads til over 650 udendørs sovende gæster. Derudover er der både udendørs køkkener, shelters og bålpladser. For de ekstra eventyrlystne kan man bevæge sig rundt under fortets 1,5 kilometer lange gange.

Ungdommens Ø blev indviet den 24. august i 2019. TV 2 Lorry var med til indvielsen.

Fokus på fællesskab og projekter

Ungdomsøen åbnede i slutningen af august 2019 med det formål at give unge engagerede mennesker fra hele landet et sted at mødes for at engagere sig i diverse projekter. Samtidig skulle øen være et sted, hvor organisationer, der arbejder med unge mennesker, kunne få en ny platform for deres eksisterende aktiviteter. 

Stedets vision og formål er en af årsagerne til den store succes, mener Dea Forchhammer. 

- Jeg tror, det skyldes, at der er behov for, at der bliver skabt et rum, hvor der er plads til refleksion og fælleskab, siger hun. 

Ungdomsøen ligger på det gamle Middelgrundsfort i Øresund.
Ungdomsøen ligger på det gamle Middelgrundsfort i Øresund.
Foto: PR-Foto Ungdomsøen

Det er Emil Vogelius, der er helårsfrivillig på øen, helt enig i. Han er heller ikke overrasket over, at stedet er blevet langt mere populært end først forventet. 

- Jeg er ikke overrasket over, at der er kommet så mange, men jeg er overrasket over, hvor hurtigt det er gået, siger han. 

For Emil Vogelius kan øen give noget helt særligt, som ingen andre frivillige organisationer kan. Det, mener han, er en af årsagerne til øen popularitet. 

- Helt grundlæggende synes jeg, det er et helt vildt fedt projekt og et fedt sted. Ungdomsøen giver en unik tiltro til og tillid til de unge, og man kan lave de ting, man synes er spændende. Folk er altid klar på alle projekter, siger han til TV 2 Lorry.

Indtil videre har øen været vært for mange forskellige arrangementer. Der har været alt fra frivilligweekend og klimakonference til halloweenweekend og elektronisk musikfestival.

Øen er åben for alle, og for at komme til øen kan man enten sejle i sin egen båd, eller man kan tage med færgen, der sejler en gang om dagen fra Nyhavn.

Ungdomsøen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere