For at undgå problemer med diarré og utilpashed efter fredagens forurening af drikkevandet i hovedstadsområdet skal man koge vandet på denne måde:
* Vandet skal opvarmes til 100 grader. Det vil sige spilkoge i to minutter.
* Bruger man elkedel, skal vandet have to opkog med 2-5 minutters mellemrum.
* Kaffemaskiner opnår sjældent en temperatur på 100 grader i to minutter. Varmt vand fra disse maskiner er derfor ikke anvendeligt.
* Drikkevand: Drik kun kogt, afkølet vand.
* Skylning af salat: Det forurenede vand må IKKE bruges til at skylle grøntsager, der skal spises rå. Brug kogt, afkølet vand.
* Personlig hygiejne: Kommunevandet kan bruges til brusebad og karbad. Vær opmærksom på, at børn ikke drikker vandet. Vask hænderne inden madlavning i kogt, afkølet vand.
* Tandbørstning: Brug IKKE forurenet vand - men kogt, afkølet vand. Proteser o.l.n. kan ofte renses ved at blive lagt i kogt, afkølet vand.
* Opvask: Forurenet drikkevand bør IKKE bruges til opvask i hånden. Opvaskemaskine kan bruges, hvis vandet ved slutskylning når en temperatur på mindst 60 grader.
* Tøjvask: Til maskinvask skal temperaturen så vidt muligt være mindst 60 grader.
* Vanding: Grøntsager, der spises rå, må ikke vandes med forurenet vand.