Sådan kan du hjælpe en udlænding med at blive bedre til dansk

Mangler du selskab eller vil du bare gerne lave frivilligt arbejde hjemme hos dig selv, så kan du hjælpe en udenlandsk tilflytter med at blive bedre til dansk.

Vil du gerne hjælpe et andet menneske med at blive bedre til dansk og samtidig få besøg og måske opbygge et venskab?

Det er nu muligt, og det er gratis at være med. Den socialøkonomiske virksomhed Elderlearn står bag initiativet. De har siden starten for godt et år siden haft travlt med at matche ældre dansktalende borgere over 65 år med udenlandske tilflyttere med dårligt dansk.

Meningen er, at de ældre kan gøre et stykke frivilligt arbejde ved at lære fra sig om det danske sprog og kultur, mens de selv får berigende selskab af ham eller hende, som den ældre skal lære eller øve dansk med. 

- Vi har over 350 udlændinge lige nu, der står i kø for at møde en ældre. Lige nu mangler vi faktisk ældre, siger Nicklas Stenfeldt, der er co-founder hos Elderlearn. 

Samarbejder med syv kommuner

Kommunerne køber ydelsen af virksomheden. Men ønsker du som borger at være med i projektet, så kan du tilmelde dig gratis, uanset hvilken kommune du bor i. Elderlearn finder derefter en udlænding, du kan mødes med tæt på, hvor du bor. 

Du kan tilmelde sig som ældre eller sprogstuderende her.

Annelise Mylenberg og Massoumeh Najafi har ses ugentlig en gang om ugen i et år. De er nu blevet veninder. 
Annelise Mylenberg og Massoumeh Najafi har ses ugentlig en gang om ugen i et år. De er nu blevet veninder. 
Foto: - TV 2 Lorry

I løbet af det seneste år har Elderlearn matchet 217 ældre frivillige borgere med 334 sprogstuderende udlændinge – det er blevet til 230 par. Nogle ældre er frivilligt blevet matchet med flere udenlandske sprogstuderende, derfor er antallet af ældre mindre. 

- Vi håber på at kunne ændre synet på ældre således, at man ser dem som en ressource og en styrke, og at de kan hjælpe udlændinge med at blive integreret mere effektivt. Vi håber på at kunne udnytte den ressource, der er i de to voksende befolkningsgrupper og gøre det til et nationalt tilbud, siger Nicklas Stenfeldt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere