Sådan bliver valget på Lorry

Dit regionale mediehus har masser af gode valgtilbud på alle platforme.

Onsdag den 5. juni skal landets vælgere beslutte, hvem de sender i Folketinget, og valgkampen er nu i fuld gang. Men der er mange, der er i tvivl, for hvem er det nu lige, man skal stemme på?

På TV 2 Lorrys platforme vil der i de næste fire uger være masser af valgstof, der kan hjælpe dig til en beslutning - og samtidig kan du følge med i, hvordan valgkampen bølger frem og tilbage i politikernes kamp om at få de eftertragtede pladser på Christiansborg.

Unge og demokrati

Fredag den 10. maj - reserverer vi hele vores 19.30-udsendelse til en stor demokratidebat, hvor det skal handle om unge. For selv om danskerne generelt er flinke til at stemme til folketingsvalg, så er andelen af unge, der stemmer, lavere end når det gælder resten af befolkningen. I aftenenes debat diskuterer et panel af politikere med tre unge, der er usikre på, om de overhovedet skal stemme: Hvad er der galt - og hvordan kan man gøre det bedre?

Julie Andersen er vært på debatten om unge og demokrati.
Julie Andersen er vært på debatten om unge og demokrati.
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

TV 2 Lorrys Julie Andersen er vært på aftenens debat og glæder sig:

- Jeg ved, at mange unge er i tvivl. Hvor skal de sætte et kryds og skal de overhovedet stemme. Jeg glæder mig til at finde ud af, om fredagens debat kan pege på løsninger, så flere får lyst til at deltage i demokratiet, siger hun.

Debatten bliver afviklet på uddannelsesinstitutionen SOSU H i København og et publikum af unge mennesker overværer debatten.

Valg i Privaten

Ni aftener rykker vi valgkampen hjem i folks stuer - sådan helt bogstaveligt. Det sker i programmerne Valg i Privaten, hvor almindelige vælgere åbner deres hjem, inviterer nogle venner - og så kommer TV 2 Lorry forbi med sendeudstyr og fire politikere, der skal svare på spørgsmål fra aftenens værter og deres venner. Det kommer til at foregå omkring sofabordene, ved spisebordet - eller på terrassen, hvis vind og vejr skulle tillade det. Værterne på programmerne er henholdsvis Stine Sylvestersen og Lone Silberbrandt.

Lone Silberbrandt er den ene af de to værter på Valg i Privaten. Den anden er Stine Sylvestersen.
Lone Silberbrandt er den ene af de to værter på Valg i Privaten. Den anden er Stine Sylvestersen.

- Det der er fantastisk, det er, at når man lader politikere møde almindelige mennesker - hjemme hos dem selv - så bliver politikerne mere menneskelige. Det kommer der interessante samtaler og debatter ud af. Det bliver mere nært for politikerne, fordi de giver mere af sig selv - og dermed bliver det også langt mere nærværende for seerne, siger Lone Silberbrandt, som glæder sig til programrækken.

Første udgave af Valg i Privaten sendes mandag den 13. maj. Udsendelsen er en del af vores 19.30-udsendelse og starter klokken 19.40 - når sendetiden på TV 2 ophører lige før klokken 20, så fortsætter udsendelsen og debatten på Lorry-kanalen frem til klokken 20.30. Valg i Privaten sendes i alt ni aftener - nemlig 13. maj, 14. maj, 15. maj, 20. maj, 21. maj, 22. maj, 27. maj, 28. maj og 29. maj.

Det Sidste Ord

Sådan hedder den debat, vi sender dagen før valget - 4. juni. Klokken 18. 10 går vi i luften fra Egedal Rådhus i en stor debat med publikum på. De første 40 minutter af debatten sendes på TV 2  - dernæst fortsætter udsendelsen på Lorry-kanalen og slutter klokken 19.30.

Der vil være en deltager, der repræsenterer alle de opstillede partier. Blandt andre Martin Lidegaard fra de Radikale, Christian Poll fra Alternativet, Rosa Lund fra Enhedslisten, Astrid Krag fra Socialdemokratiet, Sophie Løhde fra Venstre, Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti. Det bliver et panel af borgmestre, der søsætter aftenens tre regionale emner, som er: Sundhedsudgifter, trafik/infrastruktur og kommunal udligning. Marco Houlind er vært på debatten, og det er han også på

Valg Med (God) Vilje

Politikere er meget ofte uenige og hakker på hinanden. Men hvad kan de blive enige om - og kan de sammen finde en løsning. Det handler to Tv-debatter om, som vi sender fredag den 24. maj og søndag den 26. maj fra Furesøs Rådhus, hvor debatterne afløser vores sædvanlige 19.30-udsendelser. 

Marco Houlind er vært både på Det Sidste Ord og på debatterne Valg Med (God) Vilje
Marco Houlind er vært både på Det Sidste Ord og på debatterne Valg Med (God) Vilje
Foto: Niels Knuth

- Det bliver sjovt at høre, om politikere, der nærmest er trænede i at være uenige og komme med modsatrettede holdninger, kan finde et sted at mødes om nogle løsninger, siger Marco Houlind, der er vært på programmet.

De medvirkende politikere får emnet stukket ud inden udsendelsen - og så bliver de sendt i enrum for at finde de steder, de kan enes - inden vi tænder kameraerne.

Valget på nettet

Men TV 2 Lorrys valgdækning finder du selvfølgelig ikke kun på TV. Vi har også en omfattende valgdækning på nettet.

Vi har etableret et selvstændigt valgsite, som du finder lige her. På valgsitet (og selvfølgelig også via forsiden på tv2lorry.dk) kan du læse masser af valgnyheder, og så kan du se, hvem der egentlig er opstillet i de enkelte storkredse.

Hvis du er i tvivl om, hvem du skal stemme på, så kan du få god hjælp i vores kandidattest. 

Kom med til valgfolkemøde

 
 
Foto: TV 2

Søndag den 19. maj kan du komme med til et helt særligt valgarrangement, som afvikles på Kvægtorvet i Odense hos TV 2. Valgfolkemødet er inspireret af Folkemødet på Bornholm og vil være et slaraffenland af forskellige scener, politikere, debatter - og vælgerne. Du kan møde politiske idoler - eller stille spørgsmål til kandidater, du mangler svar fra. Det er gratis at være med - og der er gratis transport med to busser, som afgår fra TV 2 Lorry på Frederiksberg. Læs meget mere - og tilmeld dig her.

Desuden sender vi hele folkemødet live på vores egen kanal.

Rigtig god fornøjelse!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere