Sådan undgår du, at din grillaften i Kristi himmelsfartsferien ender i bål og brand

Ved at følge fem simple grillråd, kan du undgå, at brandvæsenet besøger dig, eller at du eller familien kommer til skade.

Grillsæsonen er over os, og der tændes flittigt op med kul og gas rundt om i landet. I langt de fleste tilfælde er grill lig med hygge, men i nogle situationer går det desværre galt.

Hvert år rykker brandvæsenet ud til omkring 130 brande som følge af uforsigtig brug af grill.

Men så galt behøver det ikke at gå. Ved at følge nogle simple grillråd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen kan du undgå, at brandvæsenet besøger dig, eller at du eller familien kommer til skade.

- Det er selvfølgelig ikke så hyggeligt at få brandvæsenet som uventet gæst til sin grillaften, og vi er faktisk også helst fri for den slags ’invitationer’, siger Daniel Weinreich, der er forebyggelsesekspert hos Danske Beredskaber.

- Men desværre ser vi et mønster, der gentager sig, når det handler om brand i forbindelse med grill. Der bliver grillet for tæt på brændbart materiale, der bliver brugt forkert optænding, eller aske og kulrester fra grillen er ikke slukket ordentligt, når det bliver smidt ud.

Forbrændingsskader sker oftest 

Ved grill opstår der desværre også ofte forbrændingsskader. De opstår typisk ved berøring af den varme grill eller gløder fra grillen.

Hold derfor altid øje med grillen og vær særligt opmærksom på børn og kæledyr i nærheden, så de ikke kommer til skade. Optændingen af kulgrill skal også ske forsvarligt. Et vigtigt råd er her, at man undlader at anvende brandfarlige væsker til optænding.

- Desværre har vi set nogle meget alvorlige ulykker, når der er brugt brandfarlige væsker som f.eks. tændvæske. Det kan udvikle sig til eksplosionsulykker, hvor der kan ske meget alvorlige forbrændinger. Vores råd er derfor, at man helt dropper de brandfarlige væsker, når man griller. Det er simpelthen for farligt, fortæller Mads Dalgaard, forebyggelsesekspert hos Beredskabsstyrelsen.

Fem gode grillråd:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere