Så mange juleindbrud bliver der begået i din kommune

Der bliver begået færre og færre indbrud i julen. Men Nordsjælland er fortsat indbrudstyvenes foretrukne mål. Her kan du se, hvor mange juleindbrud der bliver begået i dit område.

Det er ikke kun julemanden, der slæber rundt på sin store sæk den 24. december. Det samme gør indbrudstyven.

Juleaftensdag er nemlig stadig den dag på året, hvor der bliver begået flest indbrud i folks hjem, viser nye tal Danmarks Statistik.

I 2017 blev der på landsplan begået 216 indbrud i beboelse den 24. december, og 872 indbrud i dagene 23.-31. december.

Selvom rigtig mange familier dermed fik ødelagt deres gode julehumør, er det ikke desto mindre 66 procent færre indbrud end for bare ti år siden. 

Det er højsæson for indbrud, men antallet af anmeldte indbrud er faktisk faldet støt i flere år nu. En af grundene til det, er blandt andet flere nabohjælpere, som kan holde et vågent øje med de forladte huse. Se mere i dette indslag fra sidste år.

Nordsjælland hårdest ramt

Lidt over en tredjedel af alle juleindbrud sidste år blev begået i TV 2 Lorrys sendeområde, og Nordsjælland ligger klart i spidsen som indbrudstyvenes foretrukne udflugtsmål i juledagene.

Den relativt velstående landsdel havde sidste år over to juleindbrud per 10.000 indbyggere, mens der til sammenligning kun blev begået et juleindbrud per 10.000 indbyggere i København og Østsjælland.

Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvor mange juleindbrud der sidste år blev begået i alle kommunerne i TV 2 Lorrys sendeområde. Topscoren på landsplan var Aarhus Kommune med 88 indbrud i juledagene. 

Så mange juleindbrud var der sidste år i din kommune:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere