Så gerne døds-overgang sløjfet

Den jernbaneovergang i Snekkersten, hvor en 14-årig dreng lørdag formiddag blev dræbt af et tog, blev for cirka to år siden sikret yderligere. Men Lokalbanen så gerne, at denne type overgange sikres yderligere eller helt sløjfes, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Bevoksningen blev klippet ned for at sikre bedre oversigt og slusen blev forbedret. Der er god sigt på strækningen, så derfor må togene køre maksimalt 100 km/timen. Jeg mener vi har en eller to overgange af denne type ikke-sikrede overgange, som er placeret ude på banen og ikke ved en station på hele Lille Nord, og vi så dem gerne sløjfet. Men det kan vi ikke beslutte alene, siger Rösli Gisselmann til Frederiksborg Amts Avis.

Lokalbanen skal nu udarbejde en ulykkesrapport til Havarikommissionen, men samtidig vil man se endnu en gang på de usikrede overgange, oplyser Rösli Gisselmann.

- Vi er i færd med at analysere samtlige usikrede overgange på vores baner, både dem ved stationerne, ved skovstierne i Gribskov og ude på den frie bane. Vi har også i en infrastrukturanalyse udarbejdet i 2010 foreslået, at der bliver sat 50 millioner kroner af til at sikre eller nedlægge flere af disse overkørsler og overgange, siger Rösli Gisselmann.

Den 14-årig dreng blev lørdag formiddag dræbt på stedet, da han blev ramt af toget mod Helsingør i den ubevogtede jernbaneovergang ved Agnetevej i Snekkersten. Drengen havde hovedtelefoner på, da han på cykel nærmede sig jernbaneoverskæringen, og det er den sandsynlige årsag til, at han ikke hørte toget.

- Det er en yderst tragisk ulykke. Vi er rimelig sikre på, at det er sådan, det skete, siger vagtchef Hans Gosvig, Nordsjællands Politi.

Ulykken skete lørdag klokken 10.25, da den 14-årige kom kørende på cykel fra Kongevejen i retning mod Agnetevej. Overgangen benyttes af gående og cyklister, men den er ikke sikret med lys eller lyd. Sikringen består af en sluse, så cyklister må sætte farten ned - og skiltning der viser, at togene kommer fra begge retninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere