S-togs-lokomotivførere nedlagde arbejdet

Alle S-tog holdt stille mandag morgen. Et fagligt møde blandt S-togenes lokomotivførere betød, at togtrafikken mandag morgen blev hårdt ramt.

Opdatering klokken 09.10: DSB oplyser, at S-togene begynder at køre igen. Der er dog fortsat færre tog og forsinkelser.

Skal man som pendler med S-tog på arbejde mandag morgen, kan man stå med lidt af en udfordring.

I flere timer kørte der slet ingen S-tog, mens der op ad formiddagen fortsat kører færre tog.

Det sker, fordi lokomotivførerne nedlagde arbejde og gik til fagligt møde.

Det oplyser DSB på sin hjemmeside.

Lokomotivførere i S-togene gik til fagligt møde klokken 07.00. Det sker, mens igangværende overenskomstforhandlinger i sidste uge brød sammen.

På DSBs hjemmeside blev det oplyst, at S-togene stille.

- Det skyldes en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi kender desværre ikke varigheden, skrev DSB på hjemmesiden lidt efter klokken syv.

Omfanget af S-togs lokoførere som er taget til fagligt møde, er nu så stort, at vi ikke kan opretholde trafikken. Derfor holder alle S-tog stille, skriver Banedanmark på twitter kort efter klokken syv.

- Lidt før klokken syv kunne vi se, at S-togstrafikken stille og roligt lukkede ned. Og til sidst lukkede de helt. Så lige nu er situationen, at S-togene holder helt stille, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB.

Artiklen fortsætter under billedet..

Står man og venter på et S-tog på eksempelvis Nørreport Station mandag morgen, så skal man spejde længe efter dem.
Står man og venter på et S-tog på eksempelvis Nørreport Station mandag morgen, så skal man spejde længe efter dem.
Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Forbund: DSB valgte kaos

Lokomotivførernes nedlæggelse af arbejdet sker, efter forhandlinger mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund onsdag i sidste uge brød sammen.

Her fremgår det fra Dansk Jernbaneforbund, at nogle af stridspunkterne består i en beskæring i antallet af tillidsrepræsentanter samt arbejdstidsaftaler i forbindelse med en overgang til en anden overenskomst kaldet Jernbaneoverenskomsten.

Med titlen 'DSB valgte kaos' beskriver Dansk Jernbaneforbund nogle af de punkter, hvor man ikke kunne nå til enighed.

Blandt andet skriver fagforeningen, at DSB vil afskaffe medarbejderindflydelse på egen arbejdstid og ferieplanlægning, mens DSB ønsker at reducere antallet af tillidsrepræsentanter væsentligt fra 99 til 29.

Således valgte DSB fra 1. november at fratage alle tillidsrepræsentanter deres hverv.

- Vi har gennem hele forløbet søgt løsninger. Det er DSBs ledelse, der har valgt at opsige gældende lokalaftaler og kutymer – uden at sætte noget i stedet. Vi kan fra Dansk Jernbaneforbunds side kun beklage den kaotiske situation, som DSB har valgt at kaste virksomheden ud i, skriver Dansk Jernbaneforbund i en udtalelse på sin hjemmeside.

Arbejdsnedlæggelsen er sket uden om fagforeningen og er organiseret af medarbejderne imellem, oplyser Dansk Jernbaneforbund.

Artiklen fortsætter under billedet..

De røde S-tog holdt stille mandag morgen på grund af et fagligt hos Dansk Jernbaneforbund, der organiserer togenes lokoførere.
De røde S-tog holdt stille mandag morgen på grund af et fagligt hos Dansk Jernbaneforbund, der organiserer togenes lokoførere.
Foto: Uffe Weng - Ritzau Scanpix

DSB: Vi vidste ikke, det ville ske

Hos DSB fortæller informationschef Tony Bispeskov til TV 2 Lorry, at de ikke var klar over, at en arbejdsnedlæggelse var under opsejling.

- Det er rigtigt, at der er nogle overenskomstforhandlinger mellem DSB og de fagligt organiserede. De er blevet mødt af nogle krav, som de ikke vil stå inde for. Men vi vidste ikke, at der ville ske noget før kort før klokken syv. Der fik vi et varsel her fra lokoførerne fra S-togene om, at de ville gå til fagligt møde.

Ifølge Tony Bispeskov er arbejdsnedlæggelsen overenskomststridig.

- Først og fremmest afventer vi situationen lige nu. Vi kan konstatere, at vi ikke kan opretholde driften, som det er lige nu. Vi regner med at få en melding, og den skal vi nok gå ud med, siger informationschefen lidt efter klokken otte.

Har I et beredskab klar, hvis arbejdsnedlæggelsen fortsætter?

- Jeg vil ikke spekulere i, hvad vi gør i forskellige situationer. Først og fremmest håber vi på at få S-togene til at køre igen.

- Det er en situation, der er under udvikling. Vi ved ikke, hvor længe det faglige møde er. Men vi håber, at vi snart kan få S-togene til at køre igen.

350.000 personer bruger ifølge DSB hver dag S-toget.

Klokken 08.59 skriver DSB på sin hjemmeside, at togene så småt begynder at køre igen.

- Indtil videre kører der væsentligt færre tog end normalt på alle S-togs-linjer, skriver DSB.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik