S: Thornings fravær i Fælledparken 1. maj er fast procedure

Fast procedure, at Thorning holder sig fra Fælledparken før kommunalvalg, siger S. Hun var der dog i 2009.

Foto: TV 2 Lorry

Der er intet usædvanligt i, at Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, holder sig væk fra venstrefløjens største fest i Fælledparken, når der er kommunalvalg lige om hjørnet.

Sådan lyder Socialdemokraternes forklaring på, at Helle

Thorning i år overlader den store scene 1. maj i Fælledparken i København til byens overborgmester, S-næstformand Frank Jensen.

- Det har været sådan, at både i 2005 og 2009, at man har overdraget den store scene til overborgmesterkandidaten. Så det er efter en fast skabelon, vi kører her, siger Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby.

Helle Thorning talte faktisk i Fælledparken i 2009

- Der har bare været den tradition, at man i kommunale valgår har sprunget Fælledparken over og er taget ud i landet, siger han og afviser, at Thornings fravær skyldes den blæst, der er om både partiet og statsministerens egen person.

Nu er det bare sådan, at Helle Thorning rent faktisk talte i Fælledparken i 2009. Det viser et klip på YouTube fra den socialdemokratiske ungdomsafdeling, ligesom både Ritzaus Bureau og Altinget i 2009 beskrev Thorning-Schmidts tale i Fælledparken det år.

Da Ritzau ringer Lars Midtiby igen og spørger ham til videoen af

Thorning i Fælledparken i 2009, siger han:

- Det, jeg lige har fået ind nu her, er, at der var et eller andet sidearrangement, siger han.

Tager ud i landet i stedet for

- Det skal jeg beklage. Hun taler til sådan et side-arrangement med DSU klokken 18.40. Så på den måde har hun talt i Fælledparken. Ikke til det store arrangement som hovedtaler, men til et sidearrangement, siger han.

- Nu skal jeg nødig lægge hovedet på blokken mere, men i vores interne program stod det ikke, så jeg går ud, at det er noget, der er kommet ind til sidst, siger Lars Midtiby om Thornings 1. maj-tale i 2009.

- Det er jo bare vores valg, at hun ikke har talt på den store scene, og vi synes, det har fungeret godt, at hun er taget direkte ud i landet. Det er jo ikke sådan, at man ikke kunne forestille sig, at hun må ikke tale, forklarer partisekretæren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik