S-profil går imod partiet - nægter at trække sig

Forkerte »likes« på facebook bliver med al sandsynlighed afslutningen på Fuat Yalans politiske karriere hos Socialdemokraterne i Helsingør.

Foto: TV2/Lorry

Mandag aften blev han af kredsbestyrelsen bedt om at trække sig.

S-profilen selv er dog langt fra enig i beslutningen. Han ser stadig sig selv som socialdemokrat og har ikke tænkt sig at melde sig ud af partiet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg trækker mig ikke frivilligt, så må de indkalde til ekstraordinært møde. Hvis de smider mig ud, laver jeg enten min egen liste eller finder et nyt parti. Men indtil de smider mig ud, er jeg socialdemokrat, sagde Fuat Yalan mandag aften i et interview med Frederiksborg Amts Avis.

Vibeke Schmidt, der er kredsformand, forklarer årsagen til den klare besked med, at man var nødt til at lukke sagen nu.

- Vi er nødt til at have en afslutning og få det hurtigt afgjort. Det har været udslagsgivende, at han ikke har forstået alvoren, siger hun.

Fuat Yalan har været i vælten, siden han i sidste uge kom med nogle voldsomme kommentarer om kinesere.

Balladen startede, da han torsdag aften skrev følgende i en facebook-kommentar til en dagbladsjournalist: - Jeg håber, det bliver 140 grader, og alle kinesere bliver brændt, så er verden fri for kineserlort.

Og da han efterfølgende snakkede med selvsamme journalist, fik Fuat Yalan endnu engang fingrene i fedtefadet - denne gang ved at sige, at hvis der stod en kineser foran ham, ville han skyde ham.

Den ekstraordinære generalforsamling i kredsbestyrelsen, som skal afgøre Fuat Yalans fremtid, vil blive afholdt inden for to uger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik