S og SF: Alle københavnske skoler skal have madordninger

S og SF: Alle københavnske skoler skal have madordninger. En halv kanelsnegl og en ostestang er ikke ideelt, hvis hovedstadens folkeskoleelever skal kunne yde maksimalt, når helhedsskolen næste skoleår træder i kraft.

Arkivfoto Foto: Lorry

Sådan lyder meldingen fra børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S), der sammen med SF's sundhedsborgmester, Ninna Thomsen, har udarbejdet et nyt forslag til skolemadordninger i Københavns Kommune, som betyder, at alle kommunens folkeskoler skal tilbyde mad til eleverne.

Folkeskolereformen giver længere skoledage, og ifølge Socialdemokraterne og SF vil forslaget sikre bedre sundhed, indlæring og maddannelse for skolebørnene.

»Ud fra et lighedsperspektiv og et læringsperspektiv er det vanvittigt vigtigt, at børn med fattige forældre og lave uddannelser ikke også rent fysiologisk er sat tilbage, fordi de ikke får noget ordentligt at spise«, siger Anne Vang til Politiken om forslaget, der ser ud til at have et politisk flertal bag sig og kan gennemføres i 2014 og 2015.

S og SF i Københavns Borgerrepræsentation er de første i landet med ambitionen om, at alle skoler skal tilbyde madordninger. I dag er det op til hver enkelt kommune, hvordan de vil indrette en eventuel madordning.

Det københavnske initiativ lægger op til, at forældrene selv kan bestemme, om de vil tilmelde sig madplanen eller ej.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik