S og SF: Alle københavnske skoler skal have madordninger

S og SF: Alle københavnske skoler skal have madordninger. En halv kanelsnegl og en ostestang er ikke ideelt, hvis hovedstadens folkeskoleelever skal kunne yde maksimalt, når helhedsskolen næste skoleår træder i kraft.

Sådan lyder meldingen fra børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S), der sammen med SF's sundhedsborgmester, Ninna Thomsen, har udarbejdet et nyt forslag til skolemadordninger i Københavns Kommune, som betyder, at alle kommunens folkeskoler skal tilbyde mad til eleverne.

Folkeskolereformen giver længere skoledage, og ifølge Socialdemokraterne og SF vil forslaget sikre bedre sundhed, indlæring og maddannelse for skolebørnene.

»Ud fra et lighedsperspektiv og et læringsperspektiv er det vanvittigt vigtigt, at børn med fattige forældre og lave uddannelser ikke også rent fysiologisk er sat tilbage, fordi de ikke får noget ordentligt at spise«, siger Anne Vang til Politiken om forslaget, der ser ud til at have et politisk flertal bag sig og kan gennemføres i 2014 og 2015.

S og SF i Københavns Borgerrepræsentation er de første i landet med ambitionen om, at alle skoler skal tilbyde madordninger. I dag er det op til hver enkelt kommune, hvordan de vil indrette en eventuel madordning.

Det københavnske initiativ lægger op til, at forældrene selv kan bestemme, om de vil tilmelde sig madplanen eller ej.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere