S: Mere overvågning skal stoppe vold

Der skal være flere overvågningskameraer i København.

Det foreslår hovedstadens socialdemokrater ovenpå en blodig weekend, hvor der var hele fem knivstikkerier i København, skriver DR København.
Håbet er at kameraerne vil dæmme op for volden. For fem knivstikkerier på en aften, er altså fem for mange:
- Vi har jo desværre set, at der er problemer med knivstikkeri, trusler og vold i København. Og vi har også set, at der har været nogle rigtig gode billeder fra overvågningskameraerne rundt omkring i byen, så man kan få fat på de her gerningsmænd. Derfor er det vigtigt, at kameraerne også er andre steder i byen end kun det indre København, siger socialordfører Lars Aslan Rasmussen til DR København.
Ifølge Lars Aslan Rasmussen, vil overvågningsbillederne dels kunne bruges som bevismateriale for politiet, og samtidig virke præventivt overfor de mennesker, som har tænkt sig at udøve vold.
Han vil derfor hurtigst muligt få et forslag på bordet, så der kan komme flere overvågningskameraer op. Placeringen af overvågningskameraerne skal dog bestemmes i samarbejde med politiet, så kameraerne kun sidder, hvor det er hensigtsmæssigt, skriver DR København.
Forslaget kommer efter borgerrepræsentationen for nogle måneder siden var i Skotland, hvor øget brug af overvågningskameraer har reduceret mængden af kriminalitet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere