S i København: Nexus-institutionen bliver ikke lukket

Socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen vil ikke lægge stemmer til at lukke omdiskuteret døgninstitution.

Kritikken af unges hashforbrug på døgninstitutionen Nexus i Jægerpris er blæst helt ud af proportioner. Det mener Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, der afviser at lukke institutionen.

- Vi har ikke lyst til at smide de unge, der har et misbrug, på gaden. Der er mange succeshistorier fra Nexus med unge, der har taget en ungdomsuddannelse. Vi lukker ikke en institution på grund af et medieindslag, siger Lars Aslan Rasmussen.

DR's nyhedsmagasin 21 Søndag rapporterer ved hjælp af skjult kamera blandt andet, at de unge har et åbenlyst misbrug af hash.

Socialordfører: Vi vil stemme imod lukning

Desuden er 21 Søndag kommet i besiddelse af 11 af de unges logbøger på

stedet. De giver et unikt indblik i hver af de anbragtes dagligdag, som medarbejderne noterer ned. Også her dominerer hashen.

Forholdene på Nexus har fået Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation til at melde institutionen til Folketingets Ombudsmand.

Men Socialdemokraterne afviser at gå så drastisk til værks.

- Det er vigtig med dialog omkring det, men vi kommer til at stemme fuldstændig imod, når de borgerlige siger, de vil lukke institutionen, siger Lars Aslan Rasmussen.

Bostedet skal være alternativ til fængsel

Nexus har løbende cirka 12 unge boende og ejes og drives af Københavns Kommune. Institutionen slår sig op som behandlingsmulighed for unge mellem 14 og 18 år, der har psykiske problemer og misbrug, samt unge på vej ud i kriminalitet.

Nexus modtager omkring 1,2 millioner kroner årligt for hver anbragt. De skal blandt andet gå til udvikling og behandling af de unge, så de kan komme på ret køl, og bostedet skal være et alternativ til fængsel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere