S-borgmestre på Vestegnen raser over stramninger

En række S-borgmestre på den københavnske vestegn har nu fået nok. De siger højlydt nej til flere stramninger af udlændingereglerne og opfordrer kraftigt deres partifæller på Christiansborg til kontant at afvise det pointsystem for familiesammenføringer, som VKO har aftalt at gennemføre, skriver Information.

»Når jeg læser det oplæg, der ligger, så får jeg den samme krybende fornemmelse i kroppen, som da jeg læste om optakten til Rigsdagsbranden i Berlin, inden Hitler kom til magten - og som jeg havde, da jeg engang besøgte Sovjetunionen. Tankesættet er præcis det samme,« siger Herlevs borgmester, Kjeld Hansen, til Information.

Kjeld Hansen og andre Vestegns-borgmestre har i mange år befundet sig på 'strammerfløjen' i Socialdemokraterne. De har talt for en markant opbremsning af tilstrømningen af udlændinge til Danmark og er tilhængere af 24-årsreglen. Men det nye pointsystem går efter hans mening så vidt, at den socialdemokratiske ledelse på Christiansborg klart må sige nej.

»Det skal vi afvise. Vi skal ikke have regeringsmagten i et samfund, der er båret af, at danske statsborgere ikke kan få lov til at gifte sig med mennesker, der ikke har den rigtige uddannelse, de rigtige sprogfærdigheder eller den rigtige baggrund. Dér stopper vi. Det samfund kan vi ikke bære,« siger Kjeld Hansen. til Information.
Sent i aftes på Christiansborg erklærede S og SF i en fælles aftale, at de ser positivt på det nye pointsystem for familiesammenføringer.

Også Ishøjs S-borgmester, Ole Bjørstorp, har været en stor fortaler for 24-årsreglen, og også han opfordrer S-ledelsen til at afvise VKO's udlændingeaftale.

»Vi har de stramninger, vi skal bruge med 24-års-regel og tilknytningskrav. Ved at man nu kammer over og giver den en ekstra én på skruen, rammer man næsten flere danskere end udlændinge. Dét er helt forkert,« siger Ishøj-borgmesteren. til Information

Hans S-kollega fra Rødovre, Erik Nielsen, står helt ved sin gamle kritik af den tidligere SR-regerings udlændingepolitik. Men i dag er der strammet rigeligt, mener han.

»Det, vi skreg på dengang, var at lukke ned for tilstrømningen, så vi kunne koncentrere os om integrationen. Problemet er, at her tænker man kun på at skrue endnu mere ned for tilstrømningen, selv om det ikke længere er nødvendigt,« siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik