Rumæner arbejdede sort for anklaget chef

Omkring 3000 euro, eller 22.000 kroner, for et halvt års arbejde.

Det var den kontante betaling en rumænsk mand fik for at renovere et hus for de tiltalte i Danmarks første sag om menneskehandel til tvangsarbejde.

To mænd på 36 og 52 år og en kvinde på 30 år er tiltalt i sagen og risikerer 10 års fængsel, skriver Fagbladet 3F.

Den 35-årige rumænske ansatte vidnede mandag i sagen. Han fortalte, at han kom til Danmark i 2006, da han fik tilbudt at renovere de tiltaltes hus i Helsingør.

Han ønskede 5.000 euro for jobbet, men da den tiltalte 52-årige ikke mente at der var arbejde nok, blev beløbet sat til 3.000 euro.

- Da jeg kom til Danmark blev jeg klar over at det var meget lidt med 3.000 euro for det arbejde. Men jeg er den type menneske, der holder mine aftaler, fortæller den rumænske ansatte.

Den 35-årige mand arbejdede også i de tiltaltes rengøringsfirma. I retten fortalte han, at han mellem klokken 8 og 17 arbejdede med renovering af huset og mellem 17 og 21 arbejdede med rengøring.

- Jeg blev lovet 500 kroner ekstra om måneden for rengøringsarbejdet, men jeg har aldrig set de penge, fortalte vidnet.

Den rumænske mand fortalte, at han ikke blev registreret i Danmark og ikke havde en bankkonto. Han ikke havde sine ID-papirer, da hans kone havde afleveret dem til den tiltalte 52-årige mand.

- Jeg fik af vide, at hvis jeg skulle have min løn, skulle jeg give ham mine ID-papirer, fortalte han.

Han forklarede, at den 52-årige tiltalte havde arrangeret og betalt for hans rejse fra Rumænien til Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik