RUC-studerende frygter pladsmangel

De studerende, der begynder på Roskilde Universitet (RUC) efter sommerferien, må sandsynligvis finde sig i at skulle sidde lårene af hinanden, stå op eller finde en plads i vindueskarmen, når de skal have undervisning.

Det frygter universitetets nuværende studerende efter, at RUC har offentliggjort, at man vil optage 1880 studerende efter sommerferien. Det er det samme antal, som sidste år, hvor de nye studerende siden studiestart har måttet kæmpe imod store pladsproblemer. Det skriver DAGBLADET Roskilde.
- Vi har igen og igen gjort ledelsen opmærksom på pladsproblemerne. Alligevel har man valgt at optage lige så mange studerende som sidste år, siger Toke Høiland-Jørgensen, formand for studenterorganisationen, Studenterrådet.
Pladsproblemerne, der især var udtalt i efteråret, var så store, at universitetet måtte fjerne en del af bordene i undervisningslokalerne. Det skete for at undgå at komme i karambolage med brandmyndighedernes regler for, hvor mange elever, der må klemmes ind i undervisningslokalerne.
Hos universitetets studenteradministration anerkender studiechef, Inger Rossing Jensen, at situationen ikke er »optimal«.
- Vi er klar over, at der er de her problemer, men vi er i gang med at løse det. Vi arbejder blandt andet for at udvide vores kapacitet og samtidig dele de store hold op, så vi kan undervise dem over flere omgange, siger Inger Rossing Jensen til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere