RUC-studerende får flere timer

De studerende på Roskilde Universitet (RUC) kan se frem til flere timer og mere vejledning fra det kommende skoleår.

Foto: TV 2 Lorry

Universitetets ledelse har nemlig valgt at bruge et overraskende stort overskud i 2012 til at ansætte 14 adjunkter til at løfte kvaliteten i undervisningen. Pris: 15 millioner kroner. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Alle universiteter er under pres for at vise, at vi kan levere mere og bedre undervisning til de studerende. Da vi er kommet ud af 2012 med et større overskud end ventet, har vi besluttet at gøre noget konkret for at styrke undervisningen her og nu, siger RUC's direktør, Peter Lauritzen.

Der er dog også andre grunde til, at RUC vælger at bruge hele overskuddet på 12,2 millioner plus 2,8 millioner kroner ekstra på undervisning.

Trods et forhøjet taxametertilskud de seneste år fra staten til humaniora og samfundsfag, har de RUC-studerende på en tredjedel af de to uddannelsesområder hverken fået flere timer eller mere vejledning for pengene. Det har fået Universitetsstyrelsen til at skærpe tilsynet med universitetet.

Udsigten til flere undervisere vækker begejstring hos de studerende.

- Fra vores synspunkt kunne man simpelthen ikke have fundet noget bedre at bruge sidste års overskud på, siger Eline Nielsen, formand for Studenterrådet til DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik