Rotter tager livet af måger

Hættemågen er stadig den mest almindelige fugl på Roskilde Fjord. Men mange års milde vintre har medført så mange rotter, at det er gået hårdt ud over antallet af hættemåger ved fjorden. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det bliver anslået, at der i dag kun er omkring en tredjedel af det antal ynglende par, der var tilbage, da bestanden af hættemåger toppede midt i 1980'erne. De sidste tre års tid har antallet været på omkring 5000 par - men det kan være faldet yderligere.

- Rotter har en meget stor del af ansvaret for det. Og de milde vintre er en stor del af forklaringen, siger Erik Hansen til DAGBLADET Roskilde. Han håber, at den netop overståede, hårde vinter har formået at mindske rotternes antal.

Finder rotter til en ø med en mågekoloni, kan de rydde hele kolonien. Også andre fugle - lige fra andre mågetyper til terner - har mærket rotternes opblomstring.

Ud over rotterne har også sygdom og landbrugets ændrede produktionsformer ramt mågebestanden. Det er overgangen til brug af vinterafgrøder, der har fjernet en væsentlig del af tilgangen til føde for mågerne i yngletiden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere