Roskildes elforsyning er solgt

Et flertal blandt Roskilde Kommunes politikere besluttede i aftes på et lukket byrådsmøde at sælge de kommunale elaktiviteter til energiselskabet SEAS-NVE, skriver DAGBLADET Roskilde.

Umiddelbart efter beslutningen blev købsaftalen underskrevet i et mødelokale ved siden af byrådssalen af SEAS-NVE's bestyrelsesformand Poul Arne Nielsen og selskabets administrerende direktør, Jesper Hjulmand, samt Roskilde Kommunes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) og kommunaldirektør Henrik Kolind. SEAS-NVE skal betale 283 millioner kroner for den kommunale el-forsyning, som omfatter Roskilde Elnet, Roskilde Energi A/S og Roskilde Gadelys A/S. Roskilde Kommunes samlede udbytte af salget efter afgifter og skatter til staten samt salgsomkostninger er 153,9 millioner kroner.
- Vi kan være godt tilfredse med aftalen. Vi har fået garantier for både forbrugerne i forhold til elpriserne og i forhold til elforsyningens medarbejdere. Vi har også fået en god pris, og den indtægt, kommunen får ved salget, kan fjerne lidt af presset på kommunens økonomi og behovet for besparelser, lød det efterfølgende fra en glad og lettet borgmester Poul Lindor Nielsen.
Også SEAS-NVE's bestyrelsesformand, Poul Arne Nielsen, glædede sig over salget.
- Jeg vil da gerne benytte lejligheden til at byde de 22.000 nye andelshavere i SEAS-NVE velkommen. For vi er netop en forbrugerejet virksomhed, og jeg er sikker på, at dette køb vil være til glæde for både elforbrugerne i Roskilde og SEAS-NVE samlet set, sagde Poul Arne Nielsen, der er borgmester for Venstre i Stevns Kommune.
De i alt 12 medarbejdere, som er omfattet af salget, følger med over i SEAS-NVE efter loven om virksomhedsoverdragelse. Roskilde Kommune har sikret dem en tryghedsaftale, der gælder i to år fra overtagelsesdagen, som er den 1. juli.
SEAS-NVE garanterer den del af forbrugernes elpris, der vedrører nettarif og abonnement, indtil 1. januar 2011, bortset fra den almindelige regulering for pris- og lønstigninger. Som en ekstra garanti får hver enkelt forbruger i Roskilde Elforsynings område et tilbud om også at få fastlåst prisen for den leverede strøm, så man er så godt garderet mod prisstigninger frem til 1. januar 2011, som det kan lade sig gøre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere