Roskildes busser skal være et forbillede

Roskilde Kommune er udset til at være foregangskommune for at hive den offentlige busdrift ud af det dårlige omdømme, som for få og for dårlige ruter til for høje priser er årsag til. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Da Folketinget i sidste uge vedtog et trafikforlig til samlet 32 millioner kroner, var den største post 10 millioner kroner til at forbedre busserne i Roskilde.
Pengene er resultatet af en buspulje, der blev nedsat for to år siden for at rette op på den skrantende busdrift.
- Det er selvfølgelig noget, de andre kommuner skal blive inspirerede af, så vi endelig skal have nogle positive historier om busserne i stedet for alle de negative, siger Magnus Heunicke, trafikordfører for Socialdemokraterne i Folketinget til DAGBLADET Roskilde.
Formand for teknik- og miljøudvalget i Roskilde Kommune Torben Jørgensen (S), glæder sig over, at kommunens nye busplan nu får et ekstra løft.
- For passagererne vil det betyde mere tilgængelighed, oftere busser, hurtigere busser og præcise busser. Alt det, der skal til for, at vi er klar til at sige, at det vil vi gerne gøre brug af. Vi skal have flere borgere fra den lille firhjulede over til den store firhjulede, siger Torben Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere