Roskildes bankbosser slipper for straffesag

Bagmandspolitiet har opgivet at rejse straffesag mod den tidligere ledelse af Roskilde Bank.

Der bliver ingen straffesag mod den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank, oplyser Bagmandspolitiet.
- Trods grundig og månedlang efterforskning kan det ikke bevises, at der er foretaget strafbare handlinger, oplyser Jens Madsen, der er leder af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - i en pressemeddelelse.

Statsadvokaten understreger, at der ikke er taget stilling til, om der er handlet kritisabelt i banken, ligesom der ikke er taget stilling til, om der kan blive pålagt et erstatningsansvar mod banken eller ledende personer med tilknytning til banken.

Roskilde Bank blev anmeldt af Finanstilsynet i efteråret 2009. Anmeldelsen gjaldt både den tidligere administrerende direktør Niels Valentin Hansen, de to øvrige direktører Arne Wilhelmsen og Allan H. Christensen, otte medlemmer af bankens tidligere bestyrelse samt fire ansatte hos revisionsselskabet Ernst & Young.

Jens Madsen understreger, at efterforskningen har haft meget høj prioritet på grund af den store samfundsmæssige interesse i sagen.
- Vi har foretaget en grundig efterforskning og strafferetslig vurdering, inden afgørelsen blev truffet, siger Jens Madsen.
- Men når beviset for et strafbart forhold ikke foreligger, er det anklagemyndighedens opgave at afslutte sagen, uanset at mange mennesker har tabt penge og føler sig dårligt behandlet, siger han.
Efterforskningen har været rettet mod, om loven om finansiel virksomhed har været overtrådt.

Politiet har her set på, om der er begået strafbare forhold ved kreditsagsbehandling, om direktionen har sørget for at inddrage bestyrelsen ved bevillingen af større lån, og om bestyrelsen blev underrettet om problemer med den interne revision.

Desuden har man undersøgt, om Finanstilsynet er blevet vildledt i forbindelse med tilsynsbesøg.
Jens Madsen forklarer, at der er et langt spring fra omfattende kritik af dårlig bankdrift i Roskilde Bank til at fastslå, at ledelse og revision har begået strafbare handlinger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere