Roskildes ældre ramt af strejken

På mandag bliver 250 hjemmehjælpere i Roskilde Kommune inddraget i den aktuelle strejke, skriver DAGBLADET Roskilde. Dermed er det slut med rengøring, tøjvask, bad, opvask, affaldshåndtering daglige tilsyn, træning og gåture for mange ældre.

250 hjemmehjælpere i Roskilde Kommunes udegruppe bliver fra på mandag omfattet af den igangværende strejke på det offentlige område. Det betyder, at de ældre, som normalt får hjælp i eget hjem fra hjemmeplejen, ikke vil få klaret rengøring, tøjvask, bad, opvask, affaldshåndtering daglige tilsyn, træning og gåture.
Derimod vil der fortsat være hjælp til de ældre, som ikke selv er i stand til at spise og drikke, ligesom der fortsat vil være hjælp til bleskift, flytning og vending i sengen samt håndtering af medicin. Disse ældre er omfattet af det såkaldte nødberedskab.
- Men vi vil selvfølgelig gerne opfordre til, at pårørende, venner og naboer er ekstra opmærksomme og eventuelt kan give de ældre en hjælpende hånd, der hvor vi på grund af konflikten ikke kan få løst de opgaver, vi plejer, siger centerchef Laila Hirschsprung fra Roskilde Kommune.
Hun forklarer, at alle ældre har fået et særligt telefon nummer, hvor de kan komme i kontakt med kommunen, så eventuelle akutte opgaver kan blive løst.
- Alle vores udeledere sidder ved telefonerne, så vi er sikre på, at det kan lade sig gøre for de ældre at komme i kontakt med kommunen, siger Laila Hirschsprung. Hun roser samtidig hjemmehjælpernes tillidsfolk for det samarbejde, der har været omkring at få stablet et nødberedskab på benene.
De 250 hjemmehjælpere er organiseret i fagforbundet FOA Roskilde. Og her håber formand John Jensen på forståelse for konflikten, som han håber på længere sigt vil give de ældre bedre vilkår.
- Der er ingen ældre der kommer til, at lide nød. De mest basale arbejdsopgaver er aftalt i fuld forståelse med ledelserne ved indgåelse af nødplanerne. Der er også stor forståelse blandt de ældre for konflikten, idet det formentligt vil give faste hjælpere og flere hænder på langt sigtet, siger John Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik