Roskildefirma samler skrald i København

Renovations Transports skraldevogne er velkendte i Roskildes bybillede, og fra maj næste år kommer københavnerne også til at stifte bekendtskab med det rød-hvide mærke. Det skriver DAGBLADET Roskilde

Roskildefirmaet har i fællesskab med City Container sikret sig affaldsindsamlingen fra mere end 58.000 boliger i Indre By, Kongens Enghave og på Vesterbro. Kontrakten lyder på 75-80 millioner kroner om året i fem år og omfatter 20.590 affaldsbeholdere til dagrenovation, pap og papir samt storskrald.
Opgaven er sidste del af Københavns Kommunes overdragelse af renovationen til private virksomheder, som er Danmarks største affaldsudbud. Renovations Transport Roskilde har forpligtet sig til at leve op til nogle høje krav til miljø og arbejdsmiljø. Det var sammen med prisen afgørende for, at Roskilde-firmaet vandt opgaven.
- Fordi vi har lagt så meget vægt på miljø, kvalitet og arbejdsmiljø, er prisen kun vægtet med 50 procent. Det her konsortium var det bedste på de to områder, siger Jens Purup, områdechef for affald i Københavns Kommune til DAGBLADET Roskilde.
Det betyder blandt andet, at virksomheden har forpligtet sig til at skifte de fleste af de gamle skraldevogne ud i løbet af det kommende år. I alt 21 nye biler skal konsortiet have inden for det næste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere