Roskilde overvejer elektroniske valgkort

Når vælgerne i Roskilde skal stemme næste gang, så kan valget meget vel foregå mere elektronisk end tidligere. Efter at have evalueret kommunalvalget i november har økonomiudvalget nemlig sat forvaltningen til at se på mulighederne for i højere grad at tage elektroniske hjælpemidler til brug, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Selve valghandlingen bliver ikke elektronisk, for det har Indenrigsministeriet ikke givet tilladelse til, men ved valget i november blev der afprøvet elektroniske valgkort på Frederiksberg, og det ser vi på, om vi kan gøre i Roskilde ved næste valg, siger chefen for byrådssekretariatet, Anna Gantriis.
Elektroniske valgkort vil i første række være en gevinst ved valgbordene. Her vil det være betydeligt hurtigere at blive registreret, så de steder, hvor der er flere valgborde, vil man kunne nøjes med ét.
Om de elektroniske valgkort skal indføres, afgør økonomiudvalget, og det sker formentlig inden sommerferien. I givet fald vil det kræve en investering på en halv million kroner, og så vil effektiviseringen kunne mærkes ved alle efterfølgende valg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere