Roskilde må slippe milllioner af kroner

Roskilde Kommune kan godt finde nøglen frem til det store pengeskab, for ejendomsmarkedet og husprisernes deroute har vist sig at være en bombe under den kommunale økonomi.

Senest har Skat afgjort, at kommunen skal tilbagebetale 17,7 millioner kroner tilbage i for meget opkrævet dækningsafgift, skriver DAGBLADET Roskilde.
Den suverænt største modtager af de mange penge efter Skats afgørelse er ejerne af Ro's Torv, ejendomsinvesteringsselskabet Dades. Dades skal nemlig ifølge Skats afgørelse have 11,4 millioner kroner retur i for meget betalt dækningsafgift for Ro's Torv.
- Det er helt rimeligt, at vi får det nedslag. Dækningsafgiften bør afspejle Ro's Torvs faktiske værdi, og vi har oplevet et meget kraftigt fald i ejendomsværdierne, men ikke i vurderingerne, siger administrerende direktør i Dades, Boris Nørgaard Kjeldsen, til DAGBLADET Roskilde.
Borgmester Poul Lindor Nielsen (S) tager afgørelsen med ro.
- Vi er i en en tid hvor de offentlige ejendomsvurderinger har været for høj. Derfor må vi nu betale tilbage. Men de 17,7 millioner kroner kommer ikke til at på virke borgerne. De bliver taget i kassen og ikke på serviceniveauet, siger Poul Lindor Nielsen.
Butikkerne på Ro's Torv skal ifølge Boris Nørgaard Kjeldsen ikke over en bred kam forvente billigere husleje efter Skats afgørelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere