Roskilde-løsningen dømmes ude

En gruppe politikere fra SF, Venstre og Socialdemokraterne arbejder på at skabe et alternativ til det forlig, som gruppeformændene fra fire partier i Region Sjælland har indgået. Gruppeformændenes forlig peger på Køge som hjemsted for et kommende hovedsygehus. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Roskilde-politikeren Bent Jørgensen, V, vurderer, at Roskildes mulighed for at få hovedsygehuset er udtømte. Han vil derfor arbejde for at få placeret hovedsygehuset i Næstved.

- Næstved-løsningen er den eneste mulighed, der er tilbage, hvis det skal blive andet end Køge-løsningen, siger Bent Jørgensen.

Placeres hovedsygehuset i Næstved, vil det i givet fald betyde, at Roskilde bliver hjemsted for et stort akutsygehus. Gruppen satser på at fremlægge det alternative sygehusforslag på et forretningsudvalgsmøde i regionen tirsdag formiddag.

Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) er ikke tilfreds med forliget.

- For mig er det utilfredsstillende og uforståeligt, at man har truffet den beslutning, siger Poul Lindor Nielsen.

Lejres SF-borgmester Mette Touborg er heller ikke glad.

- Jeg mener, det er noget nær en katastrofe for Roskilde, at Køge-modellen vælges. Roskilde vil ikke engang vil være i stand til at bevare akutfunktionen i sygehusplanen. Køge er det værst tænkelige scenarie, der kunne vælges, siger Mette Touborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik