Roskilde gør klar til el-biler allerede i 2011

I går formiddag begyndte fremtiden i Roskilde. Fremtiden består for bilister af ladestanderen, batteriskifte-stationer og ikke mindst el-biler. Det er virksomheden Better Place, som i går eftermiddag indgik en aftale med Roskilde Kommune om at udvikle og etablere en funktionel infrastruktur til elbiler i kommunen. Konkret betyder aftalen, at Roskilde Kommune og Better Place vil kortlægge de steder, hvor ladestandere og eventuelle batteriskiftestationer kan placeres. Samtidig vil kommunen tage højde for elbiler i planlægningen af for eksempel nye parkeringspladser. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi er glade for aftalen med Better Place. Det er en aftale som passer ind i vores ambitiøse mål på klimaområdet, siger borgmester Poul Lindor Nielsen.
Når først infrastrukturen er på plads, så er Better Places koncept, at man køber et abonnement hos dem, når man køber sin el-bil. Så kan man skifte batteri på batteriskifte-stationerne, men også lade op på de offentligt placerede standere og naturligvis ved den stander, som bliver placeret i ens egen indkørsel.
De første serieproducerede el-biler forventes på det danske marked til næste efterår.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere