Roskilde frygter tab af sygehuset

Frygten for at beslutningen om at placere et kommende hovedsygehus i Køge allerede er taget, er alvorlig i Roskilde. Det er en af konklusionerne efter gårsdagens borgermøde i Roskilde om sygehusbetjeningen i Region Sjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

Roskildeborgerne frygter, at man kommer til at stå tilbage med et tredjerangs-sygehus, når Region Sjælland får ny sygehusplan. Op til mødet var det da også lykkedes at indsamle mere end 34.000 underskrifter til fordel for et fremtidigt supersygehus i Roskilde.

De mange navnetræk blev overrakt til formanden for regionsrådet, Steen Bach Nielsen, S. Han måtte den ene gang efter den anden slå fast, at der ikke er truffet nogen beslutning om, hvor supersygehuset skal ligge. Det samme måtte de andre politikere i panelet - kun den radikale Knud Munksgaard har meldt ud, at han støtter en Køge-løsning.

Og netop Køge-løsningen er den, som Roskildeborgerne frygter mest. Den vil nemlig betyde, at Roskilde ikke får et akut-sygehus men må nøjes med et såkaldt nærsygehus.

- I de tre scenarier står Roskilde meget stærkt, men i scenariet med lige netop Køge står de svagere, og det er nok derfor, at man mistænker, at vi har besluttet os for Køge. Men det er jo sagt klart fra alle politikere her, at vi respekterer den høringsperiode, der nu er, sagde Steen Bach Nielsen.

Den eneste anden løsning end Roskilde som supersygehus, der blev nævnt i aftes, var modellen med Ringsted som supersygehus.

Det var Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen, der bragte den op. Heller ikke han kunne leve med en Køge-løsning, der ikke en gang vil give Ringsted et nærsygehus.

Samtidig slog han på, at Roskilde med en Ringstedløsning ville kunne få et akutsygehus, der er halvanden gang større end i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere