Roskilde får børnepsykiatrien

Om et par år vil alle børn og unge i Region Sjælland, der skal indlægges for en psykisk lidelse, skulle til Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

I dag er der også sengepladser i Næstved eller Holbæk, men ekspertisen skal samles på grund af mangel på speciallæger.
Sådan lød oplægget til gårdsdagens forretningsudvalgsmøde, og selvom sagen ikke blev behandlet, men udskudt til næste møde, er det ifølge formand for psykiatri- og socialudvalget, Kirsten Devantier, den vej, det kommer til at gå.
- Vi har behandlet sagen i udvalget, og det er selvfølgelig ikke noget, der vækker de varmeste følelser. Men det er noget, vi bliver nødt til at gøre, siger Kirsten Devantier (V), Næstved til DAGBLADET Roskilde.
Ifølge Region Sjællands psykiatriplan, der blev vedtaget med bred opbakning i regionsrådet, var det ellers meningen, at der skulle være børnepsykiatriske sengepladser i både Næstved, Holbæk og Roskilde med begrundelse i princippet om nærhed. Men da det ikke har været muligt at få ansat nok speciallæger i Næstved og Holbæk, og det dermed går ud over kvaliteten i behandlingen, opfordrer fagpersonerne i børne- og ungdomspsykiatrien nu selv politikerne til at samle sengepladserne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere