Roskilde er kun ude efter vores penge

Nedlæggelsen af turisme- og erhvervsorganisationen Zealand Business Connection, som Roskilde og Lejre Kommuner har været fælles om at drive, fremkalder knubbede ord i Lejre om Roskilde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Roskilde ønsker ikke at samarbejde. De skal bare modtage vores penge. Så lad dem dog blive fri, sagde viceborgmester Carsten Rasmussen (S), da kommunalbestyrelsen i Lejre traf den tvungne beslutning at tiltræde nedlæggelsen af ZBC.

Han undrede sig også over, at der tidligere på året skulle gives ekstra millioner til ZBC, »hvorefter man får den fantastiske åbenbaring, at man skal lukke det. Jeg mener, vi blev lokket til at smide penge i selskabet.«

Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) deler ikke hans opfattelse. Hun peger bl.a. på, at alle udgifter afholdes efter en bestemt fordelingsnøgle.

- Jeg er ked af, at Carsten Rasmussen har den opfattelse af tingene, som han har, men vi i Roskilde har jo også haft en oplevelse af, at tingene ikke kørte optimalt i ZBC.

Det er også derfor, vi arbejder på en turist- og erhvervspakke, som peger i en anden retning end ZBC. Men det ændrer ikke ved, at vi er glade for at samarbejde med Lejre på en række områder - infrastruktur, nationalpark, Roskilde Museum og mange andre - hvor der er god fornuft i at gøre det. Vi har fælles dna, siger Joy Mogensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere