Roskilde Banks revisorer vil kæmpe

Den krakkede Roskilde Banks revisionsfirma Ernst & Young vil med alle midler forsvare sig mod en stævning med et erstatningskrav på en milliard kroner, skriver DAGBLADET Roskilde.

Revisionsfirmaet er sammen med ledelsen i den krakkede Roskilde Bank blevet stævnet af den nuværende Roskilde Bank.

Ernst & Young, der har en forsikring i ryggen, vil ifølge ifølge en pressemeddelelse »forsvare os selv med alle midler.« Ifølge presse- og kommunikationschef Per-Henrik Goosman er man nu gået i gang med at udarbejde en svarskrivelse på stævningen.

Vurderingen er, at Ernst & Young nu for første gang under retssikerhedsmæssigt betryggende rammer får mulighed for at fremkomme med virksomhedens syn på sagen.

Advokaterne Christian Alsøe og Henrik Lind fra Gorrissen Federspiel, der på den nuværende Roskilde Banks vegne har sagsøgt revisorerne, den tidligere bankledelse og bestyrelse, vil ikke komme nærmere ind på, hvordan man er kommet frem til beløbet på en milliard kroner.

Ifølge Christian Alsøe har man dog ikke skelet til, at der er et forsikringsselskab involveret i sagen.

- Vi mener, at det er det rigtige beløb at stævne for ud fra de oplysninger vi har - ikke ud fra hvem der kan betale, siger Christian Alsøe.

Ved stævningen har man bedt om at få sagen ført ved Landsretten, da man anser sagen for at være principiel. Rent teknisk betyder det, at man i givet fald vil få lettere ved at få en eventuel afsluttende dom ved Højesteret.

DAGBLADET har forsøgt at få en kommentar fra tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen til sagen, men han har ifølge sin hustru ikke noget at sige på nuværende tidspunkt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere